Nordnorske Europadager i Vadsø

Hvordan kan nordnorske bedrifter og aktører utnytte seg bedre av mulighetene i EU? Dette er tema for Nordnorske Europadager som arrangeres i Tromsø og Vadsø.

Dato
8. desember 2022
Tid
Varer hele dagen
Sted
Fylkeshuset i Vadsø

Vi setter søkelyset på framtida i nord – og inviterer til en dag fylt med faglig påfyll om EU/EØS og mulighetene for nordnorske aktører. Handlingsrommet er på langt nær utfylt, og store endringer i EUs politiske ambisjoner gjør at Nord-Norge kan ta større plass i Europa enn vi gjør i dag. Men for å komme dit trenger vi mer kunnskap og kompetanse om mulighetene som finnes.

Praktisk info

Program (PDF, 2 MB)

Les mer detaljert informasjon om de ulike arrangementene og målgruppe

Påmeldingsfristen er 2. desember. Det er gratis å delta.

Meld deg på her!

Hvorfor?

Nord-Norge er en miljø- og bærekraftsbevisst region med mange fremtidsrettede virksomheter som allerede bidrar til og som fremover vil styrke det grønne skiftet i Europa. Det være seg innen områder som hydrogen, mineraler, sjømat, batteri, datasentre, produksjon av grønt stål og produksjon av fornybar energi, samt sirkulærøkonomisk praksis, for å nevne noe.

Samtidig opplever regionen et paradoks på grunn av en økende fraflytting og negativ demografi. Denne problemstillingen ser man at også gjelder flere europeiske regioner. Det har ført til et større søkelys på å skape attraktive lokalsamfunn som folk ønsker å flytte til og bli værende i. Det vil også være helt avgjørende for å lykkes med det grønne skiftet i nord. Vi trenger lys i husene.

Arrangør

Nord-Norges Europakontor og Troms og Finnmark fylkeskommune og
Til toppen