Nordnorske Europadager i Tromsø

Hvordan kan nordnorske bedrifter og aktører utnytte seg bedre av mulighetene i EU? Dette er tema for Nordnorske Europadager som arrangeres i Tromsø og Vadsø.

Dato
7. desember 2022
Tid
8:30 - 16:30
Sted
Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Vi setter søkelyset på framtida i nord – og inviterer til en innholdsrik dag med faglig påfyll om EU og mulighetene for nordnorske aktører.

På programmet står en rekke interessante foredrag, workshops og debatter om viktige tema som klima og energi, digitalisering, forskning og utvikling, kultursamarbeid, medborgerskap og demokrati.

Her finner du hele programmet for dagen 7. desember (PDF, 2 MB)

Påmelding

Alle arrangementene er gratis, men du må melde deg på for å delta.

Påmeldingsfristen er 4. desember.

Her melder du deg på for å delta i Tromsø (skjema, Microsoft Forms)

Hvorfor snakke om EU?

Handlingsrommet for nordnorske aktører i EU gjennom EØS-avtalen er på langt nær utfylt. Store endringer i EUs politiske ambisjoner bidrar også til at Nord-Norge kan ta større plass i Europa enn vi gjør i dag. For å komme dit trenger vi mer kunnskap og kompetanse om mulighetene som finnes.

Nord-Norge er en miljø- og bærekraftsbevisst region med mange fremtidsrettede virksomheter som allerede bidrar til og som fremover vil styrke det grønne skiftet i Europa. Det være seg innen områder som hydrogen, mineraler, sjømat, batteri, datasentre, produksjon av grønt stål og produksjon av fornybar energi, samt sirkulærøkonomisk praksis, for å nevne noe.

Samtidig opplever regionen et paradoks på grunn av en økende fraflytting og negativ demografi. Denne problemstillingen ser man at også gjelder flere europeiske regioner. Det har ført til et større søkelys på å skape attraktive lokalsamfunn som folk ønsker å flytte til og bli værende i. Det vil også være helt avgjørende for å lykkes med det grønne skiftet i nord. Vi trenger lys i husene.

Arrangør

Nord-Norges Europakontor, Troms og Finnmark fylkeskommune og partnere
Til toppen