Seminar: Mangfold i kulturfeltet - mellom det lokale og det internasjonale

Hva betyr mangfold i kulturlivet og kulturfeltet? Hvordan jobber ulike kulturaktører med mangfold i Troms? Hvorfor er mangfold viktig i europeisk samarbeid?

Dato
22. mars 2023
Tid
10:15 - 15:45
Sted
Fylkeshuset i Tromsø

Påmelding     Program for dagen (PDF, 201 kB) 

Påmeldingsfrist: 17. mars

Mangfold er et viktig satsingsområde både i den nasjonale og europeiske kulturpolitikken. Sammen med Kulturdirektoratet inviterer vi derfor til temamøte om mangfold i kulturfeltet, 22. mars 2023, i Tromsø.

Hva skjer?

På temamøtet vil dere få innblikk i hvorfor mangfoldstemaet er viktig i nasjonal og europeisk sammenheng og hvilke søknadsordninger og strategier som finnes. Det blir inspirasjon og erfaringsutveksling på ulike måter å jobbe og tenke mangfold, og hvordan mangfold kan være kjernen i internasjonale samarbeidsprosjekt.

Mange har allerede mangfold høyt på agendaen, og flere kommer for å dele sine erfaringer, blant annet Silje Solheim Johnsen, Riddu Riddu, Hålogaland Teater, Perspektivet Museum, Ny Ung Kunst NUK og Festspillene i Nord-Norge. Ikke minst kommer nyetablerte Kvääniteatteri for å fortelle om hvordan det er å være med i et Kreativt Europa prosjekt der språkmangfold er hovedfokus.  Detaljert program kommer.

Vil dere også dele deres erfaringer eller finne ny inspirasjon? Sett av dagen og kom du også! 
Velkommen til en inspirerende dag med mangfold og europeisk samarbeid i fokus.

Fra Kulturdirektoratet kommer seksjonsleder i Seksjon for internasjonalt samarbeid Agnes Kroepelien, Kreativt Europa-desken ved seniorrådgiverne Kristin Bolgård og Per Dehlin, og seniorrådgiver i Seksjon for infrastruktur og mangfold, Monica N. Ifejilika.

 

Medarrangør:

Kulturdirektoratets logo - Klikk for stort bilde

 

Arrangør

Troms og Finnmark fylkeskommune og Kulturdirektoratet

Kontakt

Anne Mette Sætra og Lene Hansen
Til toppen