Kurs i Kautokeino: «førstehjelp ved selvmordsfare»

Selvmord er et stort samfunnsproblem. Fylkeskommunen tilbyr kurs til alle kommuner i Finnmark om «førstehjelp ved selvmordsfare».

Tidspunkt
Tirsdag 05.12.2023 09.00 - onsdag 06.12.2023 16.00
Sted
Kautokeino

Selvmord er et komplekst samfunns- og folkehelseproblem. Hvert år tar om lag 650 personer livet sitt i Norge. Årsakene til selvmord er sammensatte og ofte resultat av ulike faktorer. Les mer om selvmordstanker og selvmord på HelseNorge sine nettsider.

Troms og Finnmark fylkeskommune tilbyr alle kommuner i Finnmark kurs i «førstehjelp ved selvmordsfare». Kurset er et samarbeid med Vivat selvmordsforebyggingAlle kurs er fulltegnet.

5.-6. desember avholdes det kurs i Kautokeino kommune/Kautokeino.

Tiltaksprogrammet skal gjøre kommunene i stand til å styrke psykisk helse og rusforebygging som del av kommunenes folkehelsearbeid, samt heving av kommunenes kompetanse på utvikling, implementering og evaluering av kunnskapsbaserte tiltak.

Trenger du noen å snakke med?

Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Telefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.

 

Arrangør

Troms og Finnmark fylkeskommune og Vivat selvmordforebygging

Kontakt

Magnhild Helen Stock
Til toppen