Webinar og dialogmøte om to av Kulturrådets støtteordninger

Troms og Finnmark fylkeskommune og Kulturrådet inviterer til seminar om Kulturrådets støtteordninger "Utstyrsstøtte for fellesverksteder" og "Kunstfaglige publikasjoner og manusutvikling".

 

Dato
17. september 2020
Tid
10:00 - 12:00
Sted
Zoom

På webinaret vil du få informasjon om ordningene, og ha anledning til å stille spørsmål. 

Med: Luba Kuzovnikova, leder for  Arrangørutvalget for visuell kunst og rådsmedlem, og Jarle Strømodden, leder for Faglig utvalg for visuell kunst, og deltakere fra Kulturrådets seksjon for visuell kunst

Utstyrsstøtte for fellesverksteder - hva kan få støtte?

Anskaffelse av felles produksjonsutstyr for billedkunstnere, kunsthåndverkere og fotografer.

Kunstfaglige publikasjoner og manusutvikling  - hva kan det søkes om tilskudd til?

1) Produksjon av kunstfaglige publikasjoner, eksempelvis::

  • artists’ books
  • fotobøker
  • større utstillingskataloger
  • monografier
  • kunstteori

​2) Manuskriptutvikling av lengere analytiske tekster om samtidskunst/det visuelle kunstfeltet For manuskriptutvikling kan det søkes om midler for 1 – 3 måneder (kr 30 000 pr måned).

Hvem kan søke?

Forlag, profesjonelle kunstnere, kuratorer, forfattere/skribenter, institusjoner.

_______________________________________________

Når: 17.september 2020, kl. 10-12

Hvor: Zoom*

Påmeldte vil motta en lenke til møte på Zoom i forkant av webinaret

Påmeldingsfrist: 15.september 2020

Du melder deg på ved å sende en epost til jasmina.bosnjak@tffk.no

 

Praktisk info:

Her kan du lese Retningslinjer for deltakelse i Kulturrådets webinar/digitale møter

 

*Zoom er et verktøy for videomøter og skriftlig kommunikasjon som fungerer på alle plattformer, operativsystemer og nettlesere. Du trenger ikke ha egen Zoom konto for å kunne delta  på Zoom møter.

_________________________________________

Troms og Finnmark fylkeskommune skal tilrettelegge for kunstproduksjon, styrke produksjonsvilkår for kunstnermiljøet i fylket, og bidra til at kunstnerne kan etablere kunstnerisk næringsvirksomhet basert på sin egen kunstnerpraksis.

En rask gjennomgang av tildelingslister for Kulturrådets ordninger Utstyrsstøtte til fellesverksteder  og Kunstfaglige publikasjoner og manusutvikling viser at antall søknader fra Nord-Norge til disse to ordninger er veldig lavt. F.eks. er Atelier NOUA i Bodø og Troms fylkeskultursenter i Tromsø  de eneste som har søkt/fått støtte til Utstyrsstøtte til fellesverksteder de siste årene.

Dette er en negativ utvikling som både fylkeskommunen og Kulturrådet ønsker å gjøre noe med. Fellesverkstedene er en viktig arena for kunstnerisk utvikling. Faglige aktiviteter som workshops, samarbeidsprosjekter, åpne verksteder o.l. som arrangeres på fellesverkstedene har stor verdi for kunstnermiljøet i forhold til kunstproduksjon, nettverksbygging og kompetanseutveksling.

En positiv utvikling og etablering av flere nordnorske fellesverksteder for kunstnere vil bedre produksjonsvilkår for kunstnermiljøet i landsdelen, og bidra til at kunstnerne kan etablere kunstnerisk næringsvirksomhet basert på sin egen kunstnerpraksis. Fellesverksteder kan også tilby fasiliteter for arbeid med bl.a. egne kunstnerpublikasjoner og kan være et viktig ledd i styrking av kunstbok- og selvpubliseringsfeltet i landsdelen. Kunstbok gir også økte muligheter for inntekt, og muligheter for publikum å eie kunst i bokform.

Arrangør

Troms og Finnmark fylkeskommune

Kontakt

Jasmina Bosnjak
Til toppen