Aktuelt

Gratulerer med dagen!

  For noen oppleves 75 år som lang tid, mens andre husker frigjøringsdagene for 75 år siden som om de var i går.

Stram fylkeskommunal økonomi

Regnskapsresultatene 2019 for de tidligere fylkeskommunene Troms og Finnmark er nå klare.

Forenkling av kollektivpriser

Fylkesrådet forenkler reisen for passasjerene, og innfører et nytt felles prissystem for kollektivtrafikken i Troms og Finnmark fra 2. juni.

Milliontap for tannhelsetjenesten

Myndighetenes krav om nedstenging av tannklinikkene i Troms og Finnmark den 12. mars under koronaepidemien, har ført til månedlige titalls milliontap av inntekter for fylkeskommunen. Nå vil fylkesrådet ha møte med departementet.

- Klokt å skrinlegge kulturreformen

  - Det kulturpolitiske målet bør være å styrke kulturen og heve statusen og engasjementet for kultur som politikkområde på alle forvaltningsnivå, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Havbruksnæring på vent - fylkesråd krever handling

  – Nytt Akvakulturregister med store mangler bremser utvikling i havbruksnæringa, sier fylkesråd for næring, Karin Eriksen (Sp).

Finnsnes hurtigbåtterminal repareres

Tidligere i vinter ble Finnsnes hurtigbåtterminal stengt på dagen grunnet omfattende råteskader, nå skal den settes i stand.

Fersk rapport om «Hillesøy-kvinnen»

Høsten 2017 fant arkeologer fra fylkeskommunen konturene av en båtgrav på Hillesøy. Nå er rapporten fra den omfattende utgravningen klar. 

Nyopprettet fylkesnettverk for innovasjon

Felles definisjoner, begreper og språk samt en felles verktøykasse, en felles prosjekt-plattform og måleverktøy for innovasjon for fylkeskommunene. Det er noe av det som det nyopprettede fylkesnettverket for innovasjon ønsker å jobbe med.

Fylkesrådet satser på unge fiskere

Rekrutteringsfond for fiskere i Finnmark er klart. Fylkesrådet har revidert retningslinjene som gjaldt i Finnmark fylkeskommune og tilpasset dem til ny organisasjon.

Til toppen