Aktuelt

Møter kulturaktører i Sør-Varanger

Kulturkomiteen i Troms og Finnmark hadde sitt første møte. I Kirkenes treffer de ulike kulturinstitusjoner.

Glad for utslippstopp

  – Samarbeid med Murmansk er viktig, men jeg er spesielt glad for at utslippene fra Nikelverket stoppes.

Kompetanseforum Arktis etablert

Fylkesrådet i Troms og Finnmark etablerer Kompetanseforum Arktis for å møte regionens kompetanse- og arbeidsmarkedsutfordringer.

Ny hurtigbåt i rute

Snart kan bygginga av ny kombibåt starte, og den blir sjøklar neste sommer.

Økte fergepriser krever nasjonal innsats

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) stiller opp på nasjonalt samarbeid for å få regjering og Storting til å ta større ansvar for finansiering av fergetilbudet langs kysten.

Fylkesråden for utdanning på rektormøte

6. og 7. februar var det rektormøte for skolelederne i Troms og Finnmark. Fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde (SV), benyttet anledningen til å invitere seg selv på skolebesøk.

Kapasitetsjustering i akvakultur – «Trafikklyssystemet»

Nærings- og fiskeridepartementet lyser ut salg av nye tillatelser til akvakultur med matfisk av laks, ørret og regnbueørret, jf. § 4 i forskrift om tildeling av nye tillatelser til akvakultur med matfisk i sjø av laks, ørret og regnbueørret i 2020.

Altneset kai stengt

Fergekaien for hurtigbåter på Altneset i Alta kommune har vært ute av drift de siste to ukene som følge av tekniske problemer. Stengingen får ingen konsekvenser for persontrafikken.

Fylkesrådet ønsker tog til Troms og Finnmark

Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap) deltok tirsdag 28. januar på høring om Nord-Norgebanen. En viktig sak for mange i Troms og Finnmark.

Menneskene er vår viktigste kapital

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) tok opp fylkeskommunens samfunnsutviklerrolle da han talte på fylkesmannens januarmøte i Alta.

Til toppen