Aktuelt

Etablerer Samisk hus i Tromsø

I mer enn 30 år har man snakket om å etablere et Samisk hus i Tromsø og nå blir det endelig en realitet. Tromsø kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune og Sametinget har bestemt seg for å samarbeide og oppretter Samisk Hus Tromsø AS.

Flere faglærte kokker i Finnmark

Restaurant- og servicebransjen over hele landet mangler faglærte kokker. I Finnmark tar fylkeskommunen grep.

Bedrifter møtte Forsvaret

Leverandører og forsvarsaktører møtte hverandre ved Garnisonen i Sør-Varanger den 17. november under Temasamling med Forsvaret - for leverandører.

Diskuterte veien mot lavutslippssamfunnet

Klimapartnere Troms og Finnmark møttes for å diskutere grønne trender i regionen og løsninger på veien mot lavutslippssamfunnet på Klimapartnerkonferansen 2022.

Pangåpning av skredkontrollanlegget i Grøtfjorden

Onsdag 16. november markerte Troms og Finnmark fylkeskommune åpning av skredanlegget langs fv. 7768 i Grøtfjorden.

Veien videre – tie etheenpäin

– Vårt arbeid for det kvenske og norskfinske er på ingen måte ferdig, sa fylkesråd Ronald Wærnes (Sp) ved åpninga av Kvenseminaret 2022 i Vadsø.

Una (16) ga stortingspresidenten opplæring i blikkenslagerfaget

Masud Gharahkhani snakket om demokrati og ytringsfrihet og fikk også prøve seg i blikkenslagerfaget, da han besøkte Kvaløya videregående skole i Tromsø, fredag 4. november.

Regionale leverandører møter Forsvaret

– Forsvarets tilstedeværelse og oppbyggingen av Finnmark landforsvar kan gi gode forretningsmuligheter og økt omsetning for lokale bedrifter, sier fylkesråd for næring, plan og miljø, Karin Eriksen.

Fv. 98 Tarmfjordvika - Smalfjordbotn åpnet 10 måneder før planlagt ferdigstillelse

Onsdag 26. oktober åpnet fv. 98 Tarmfjordvika - Smalfjordbotn 10 måneder før planlagt åpning av strekningen. Fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap) åpnet.

– Jeg er glad for å støtte viktige tiltak for språk og kultur

Fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune, Ronald Wærnes (Sp), tildeler i alt 240 000 kroner til fem samiske formål i Finnmark.

Til toppen