Altneset kai stengt

Klikk for stort bildeAltneset kombibåtkai er stengt i påvente av utbedringsarbeid.Fergekaien for hurtigbåter på Altneset i Alta kommune har vært ute av drift de siste to ukene som følge av tekniske problemer. Stengingen får ingen konsekvenser for persontrafikken.

Tirsdag 4. februar befarte Troms og Finnmark fylkeskommune kaien sammen med Secora AS, som leverte kaien i 2018. Fylkeskommunen har stoppet all bruk av fergebroen i påvente av et omfattende utbedringsarbeid.

Det har oppstått lekkasje i fergebroen, i tillegg til at det har vært problemer med det elektriske anlegget. Dette er mangler som blir behandlet som en reklamasjonssak, og fylkeskommunen har nå bedt Secora om å legge frem en plan for utbedringen.

Siden bruk av fergebroen kan føre til at den tar inn vann, har fylkeskommunen av sikkerhetsmessige grunner valgt å stoppe all bruk av fergebroen inntil reparasjon er utført. Inntil videre vil det ikke bli fraktet biler til eller fra Altneset kai, men persontrafikken blir ivaretatt.

Fylkeskommunen vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta før fergebroen er tilbake i drift, men vil gå ut med nærmere informasjon når Secora har lagt frem sine planer for utbedringen.

Til toppen