Åpnet Kvenfestivalen 2021

Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo (Arbeiderpartiet) ikledd dress taler i forbindelse med åpningen av Kvenfestivalen 2021 i Vadsø bibliotek/fylkesbiblioteket. Mo taler engasjert med gestikulerende hender. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) taler engasjert under åpningen av Kvenfestivalen 2021 på Vadsø bibliotek/fylkesbiblioteket.  Sunniva Tønsberg Gaski Kvenfestivalen arrangeres for tredje gang. Denne uka sammenfaller den med åpningen av et nytt kvenmuseum kommende torsdag.

Det vil være både musikalske innslag og snorklipping for å feire nybygg og gjenåpning.

Se resten av programmet her:

Kvenfestivalen 2021: program

Multikulturelt samfunn i nord

Fylkesrådsleder Mo (Ap) poengterte ved åpningen at han har hjerte for språk og kultur. I tillegg påpekte han at det er en styrke at det er så mange multikulturelle i Troms og Finnmark.

– Tre språk: norsk, samisk og kvensk/finsk var, og er, vanlig i dette samfunnet som også kalles Ruija. Fylkeskommunen vil prøve så godt vi kan å ta vare på kvensk språk og kultur. Samfunnet må forstå betydningen av å ta vare på kulturen. Lykke til med festivalen, sa Mo under åpninga som foregikk på Vadsø bibliotek/fylkesbiblioteket.

Vadsøs ordfører, Wenche Pedersen (Ap) var i sine åpningsord stolt og glad for det løftet som nå tas fordi det handler om identitet, verdier, tilhørighet, historie og familie.

leder i Vadsø historielag Trygg Jakola, fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og ordfører Wenche Pedersen (Ap) står samlet utenfor Vadsø bibliotek/fylkesbiblioteket. Sola skinner. - Klikk for stort bildeFra venstre: leder i Vadsø historielag Trygg Jakola, fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og ordfører Wenche Pedersen (Ap) utenfor Vadsø bibliotek/fylkesbiblioteket etter åpningen av Kvenfestivalen 2021. Sunniva Tønsberg Gaski  

Til toppen