Arctic Race i Finnmark

Det velkjente sykkelrittet går i Vest-Finnmark i 2023. – Dette blir en folkefest, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Blide mennesker på podiet. - Klikk for stort bildeFylkesråd Kristina Torbergsen i midten med pokalen, Thor Hushovd t.v. for henne, Anne Toril Eriksen Balto (t.h.) fra Sametinget og Knut Erik Dybdal fra Arctic race. (Foto: Thomas Bakkeli Birkeland)

Onsdag den 30. november ble etappene lansert i Alta av arrangøren Arctic Race of Norway, med de aktuelle kommunene og Sametinget til stede. Troms og Finnmark fylkeskommune er en støttespiller og bidragsyter til at gode bilder og historier fra denne delen av Norge og verden presenteres for svært mange.

Og fylkesrådslederen, hun gleder seg til de fire etappene som sykles fra Kautokeino til Nordkapp i august neste år!

– Arctic Race of Norway er, som dere sier selv, mer enn et sykkelritt, sa hun i sin hilsen ved lanseringa. Rittet kan feire sitt 10-års jubileum neste år.

– Blitt en institusjon

Videre sa hun: – For meg er Arctic Race of Norway en institusjon. Fordi dere har en profesjonalitet, forutsigbarhet og representerer et stort og viktig nettverk for internasjonale, nasjonale og nordnorske bedrifter og organisasjoner.

– For meg er Arctic Race of Norway en bevegelse. Fordi dere sprer idrettsglede, folkehelse og frivillighet.

– For meg er Arctic Race of Norway en folkefest. Fordi dere samler oss om noe vi kan ha til felles. Våre innbyggere står langs ruta, vi heier og vi er stolte!

– Her blir det liv

– Hvert år er det en stor spenning i vår landsdel. Kommer de til oss? Hvor går etappene? I noen kommuner tenker nok noen, "Jeg håper de kommer til oss, så må fylkeskommunen legge ny asfalt her". Eller "Nå får vi bedre 5G-dekning på hytta enn nede i sentrum, tenk det!". Det vi er sikker på er at de fleste tenker er at nå blir det liv i bygda. Nå får ungene våre oppleve noe de kommer til å huske resten av livet, sa Torbergsen. 

Slik sykler rytterne:

1. etappe: Kautokeino – Alta 171 kilometer

2. etappe: Alta – Hammerfest 153 kilometer

3. etappe: Hammerfest – Havøysund 167 kilometer

4. etappe: Kvalsund – Nordkapp 171 kilometer

Til toppen