Årets arbeidsstipend gikk til Tromsø-forfatter

Ingvild Holvik, mottaker av årets arbeidsstipend for skjønnlitterære forfattere. Foto: Hanne H. Lille/TFFKForfatteren Ingvild Holvik er tildelt 100 000,- i arbeidsstipend. Det er fylkesbibliotekene i Nordland og Troms og Finnmark som deler ut det årlige stipendet.

Kriteriene for å få arbeidsstipendet er at forfatteren skriver skjønnlitteratur, samt at de bor og arbeider i Nord-Norge.

I sterk konkurranse med 17 andre søkere var det til slutt Tromsø-forfatter Ingvild Holvik som trakk det lengste strået.

Fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) mener det høye søkertallet bekrefter behovet for et regionalt arbeidsstipend for forfattere. Hun overrakte arbeidsstipendet til Ingvild Holvik på vegne av Landsdelsrådet for kultur.

Landsdelsrådet for kultur består av Kirsti Saxi (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune og Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune. Foto: Hanne H. Lille/TFFK  

Sterk sans for detaljer

Hvem som får tildelt stipendet bestemmes av en jury, som i år har bestått av forfatter Anne Oterholm fra forfatterutdanninga ved Universitetet i Tromsø, forfatter Cecilie Løveid fra det litterære rådet i Den Norske Forfatterforeningen og fylkesbiblioteksjef i Troms og Finnmark Birgit Larsen.

På bakgrunn av et utdrag fra et nytt og upublisert romanmanus som Ingvild Holvik arbeider med, skriver blant annet juryen dette:

 «Forfatteren har en sterk sans for detaljer som skaper nærvær og troverdighet. Denne juryen vil bare ha mer! Og er ikke i tvil om at dette er en roman som vil bli komme til å bli et viktig tilskudd til den skjønnlitteraturen som skrives i Norge i dag.» 

Ingvild Holvik debuterte i 2010 med romanen «Lykkefeltet» og i 2017 kom boka «Premien for alt».

Til toppen