Best i landet på lærekontrakter

Fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde - Klikk for stort bildeBjarne Rohde (SV), fylkesråd for utdanning. Foto: Lars Åke Andersen.Over 81 % av alle som søkte lærlingplass i Troms og Finnmark signerte i 2020 lærekontrakt med en bedrift eller et opplæringskontor, det gjør fylket til best i landet.

Statistikken for 2020 ble nylig lagt fram av Utdanningsdirektoratet

– Dette er svært gledelig lesning. At vi i en såpass utfordrende situasjon, både for samfunnet generelt og næringslivet spesielt, klarer å formidle lærlingplasser til så mange av våre elever, vitner om et solid samarbeid, sier fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde (SV).

Fylkesråd Rohde (SV) vil spesielt takke de videregående skolene og opplæringskontorene, som sammen har funnet gode løsninger i en vanskelig tid.  

– Både våre videregående skole, samt opplæringskontorene våre har gjort en formidabel jobb med å formidle læreplasser. Dette i kombinasjon med dyktige elever og velvillige bedrifter, gjør at vi lykkes så godt.

Store fylkesforskjeller

Ifølge statistikken til Utdanningsdirektoratet er det store fylkesforskjeller i andelen som har fått lærekontrakt innenfor hvert utdanningsprogram.

I Troms og Finnmark har for eksempel 87 % av søkerne til restaurant- og matfag fått lærekontrakt, mot 58 % i Viken.

Innen helse- og oppvekstfag har 78 % fått lærekontrakt i Troms og Finnmark, mot 60 % i Vestfold og Telemark.  

Til toppen