Camilla Heggeli Bjørn bli ny fylkesdirektør

Konstituert fylkesdirektør i Troms, Camilla Heggeli Bjørn, trakk det lengste strået i ansettelsesprosessen og ble mandag tilbudt stillingen på fast basis.

En kvinne i stripete skjorte smiler til kamera. Foto.  - Klikk for stort bildeCamilla Bjørn, påtroppende fylkesdirektør. Victor Omma/TFFK

Det var opprinnelig seks søkere på stillingen, da tre fikk avslag på unntatt offentlighet sto tre igjen, og samtlige av de tre ble kalt inn på intervju til stillingen grunnet sine kvalifikasjoner.

– Vi er godt fornøyde med at vi fikk kvalifiserte og gode søkere til fylkesdirektørstilingen i Troms som er en svært viktig stilling for nye Troms fylkeskommune, uttaler fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Hovedpersonen selv gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg er veldig glad for ha blitt vist denne tillitten og ser frem til å fortsette med utviklingen av Troms fylke, sier Camilla Heggeli Bjørn.

Rekrutteringsutvalg  

Et rekrutteringsutvalg bestående av fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) og fylkesrådene Marlene Bråthen (Sp) og Bjarne Rohde (SV), samt tillitsvalgt Kjetil Helstad fra Samfunnsøkonomene falt ned på at Camilla Heggeli Bjørn var beste kandidat for stillingen som fylkesdirektør i Troms fylkeskommune.

– Etter en samlet vurdering var det Heggeli Bjørn som trakk det lengste strået. Hun er en dyktig kandidat som har god oversikt over Troms og bred erfaring fra fylkeskommunen i ulike roller. Jeg er svært fornøyd med å kunne tilby stillingen til en som ønsker å ta fylkeskommunen fremover i tett samarbeid både med de ansatte og politisk ledelse, uttaler Torbergsen (Ap).

Fylkesrådet vedtok å tilby stillingen til Heggeli Bjørn 10. juli.

Lang fartstid

Camilla Heggeli Bjørn har lang fartstid fra fylkeskommunen og ble konstituert fylkesdirektør i Troms 1. september 2022.

Hun startet som næringsrådgiver i 2004 og har blant annet jobbet med organisasjonsutviklingsprosjekter og som kvalitetssjef.

I 2013 ble hun assisterende stabssjef (tilsvarende assisterende fylkesdirektør) i Troms.

Hun har som prosjektkoordinator for sammenslåingen og den nå pågående oppdelingen hatt en sentral rolle i omstillingsprosessene i fylket.

Camilla Heggeli Bjørn tiltrår i stillingen fra årsskifte av.

Til toppen