Disse har fått tildelt gjesteatelieret ved "Kysten" i 2024

12 kunstnere fra Norge og utlandet har fått tildelt opphold på gjesteatelieret ved Troms fylkeskultursenter - "Kysten" i 2024. To av disse er kunstnere fra vårt eget fylke.

En kvinne i blå kofte står med vendt ut mot havet. Foto.  - Klikk for stort bildeRamona Irene Myrseth er en av kunstnerne som har fått tildelt gjesteatelier i 2024. Her i fotografiet "Antrekk Den samiske halvtimen 2023". Jens Kristian Nilsen

Gjesteatelieret er et tilbud til kunstnere, kunsthåndverkere og andre profesjonelle innen visuell kunst, som ønsker å bo og arbeide i Tromsø for en begrenset periode.

Gjesteatelierordningen er spesielt rettet mot søkere fra landsdelen, Sápmi og den arktiske regionen.

De som har fått tildelt opphold i 2024 er

Annika Sellik

Annika Sellik, opprinnelig fra Estland, er bosatt i Oslo. Hun har en mastergrad i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø-UiT (2022). Under gjesteoppholdet i Tromsø vil hun jobbe med lyd, tekstil, og med å bygge eget musikkinstrument.

Elena Pardo og Azucena Losana

Elena Pardo og Azucena Losana er to kunstnere og filmskapere fra Mexico. De har samarbeidet siden 2004, og sammen driver de det analoge filmlabbet "Laboratorio Experimental de Cine". Under gjesteoppholdet i Tromsø vil de samarbeide med Polar Film Lab, et kollektiv som jobber med 16 mm analogfilm, med base på Troms fylkeskultursenter. De vil jobbe med å utvikle miljøvennlige fremkallingsteknikker som et alternativ til kjemiske prosesser.

Elina Juopperi

Elina Juopperi er en kunstner fra Nord-Finland, utdannet i Frankrike. Hun har stilt ut i mange land, blant annet på Samisk senter for samtidskunst i Karasjok. Hun jobber med forskjellige teknikker: foto, skulptur, installasjon, tekstil, tegning.

Fabiola Hernandez

Fabiola Hernandez er bosatt i Rovaniemi, der hun er stipendiat ved Faculty of Art and Design of the University of Lapland. Hun er opprinnelig fra Mexico, og har en mastergrad i kunst fra University of Granada i Spania og Ungarn, og en bachelor i design fra Mexico. Hun jobber med plantefarging og tekstil, og er interessert i arktisk flora.

Linn Kjersti Midtbø Kalseth

Linn Kjersti Midtbø Kalseth er utdannet glassformgiver ved Glass- og keramikkskolen på Bornholm (Dansk Kunstakademi), bosatt i Gratangen. Hun har jobbet som glasskunstner siden 2004. Hun ønsker å utnytte muligheten et opphold ved gjesteatelieret i Tromsø kan gi henne til å arbeide spesifikt med kombinasjonen varm-arbeidet glass og keramikk.

Marilen Rauch

Marilen Rauch er kunsthåndverker med keramikk som hovedfag. Hun kommer fra Tyskland, men er i dag bosatt i Göteborg. Under oppholdet vil hun jobbe sammen med Tromsøkeramikeren Sophie Berenika Broch. Rauch interessert i blåleire i Tromsdalen, som en gang i tiden ble brukt av Tromsdalen Teglverk i produksjon av murstein.

Mark Bennett

Mark Bennett kommer fra vestlige Ktaqmkuk i Newfoundland, Canada, og er bosatt i Toronto. Han er utdannet designer, men jobber også med grafikk, bevegelige bilder og lyd. Bennett har et samarbeidsprosjekt med den samiske kunstneren og arkitekten Joar Nango. Bennett er også interessert i å komme i kontakt med lokale kunstnere og kunstner med urfolksbakgrunn og utvikle sin praksis.

Melinda Pafundi Miranda

Melinda Pafundi Miranda er opprinnelig fra Argentina, men bor og jobber i Berlin, Tyskland. Hun er medlem av Labor Berlin Collective, og vil under sitt gjesteopphold i Tromsø gjennomføre en workshop i 8 mm analogfilm, i samarbeid med Polar Film Lab. Miranda har lang erfaring fra undervisning. Hun har også vært en del av Kinozauber Film Atelier, som er en workshop for barn i førskolealder.

Nicole Rafiki

Nicole Rafiki er kunstner og kurator bosatt i Oslo. Hun kommer opprinnelig fra DR Kongo. Hun har en bachelorgrad i internasjonale utviklingsstudier fra OsloMet og en mastergrad fra Universitetet i Agder. Nicole Rafiki vil under sitt opphold i Tromsø utforske hva kolonialisme vil si i norsk kontekst, og hvilke identiteter som oppstår i skjæringspunktet mellom migrasjon og kolonialisme. Hun ønsker å bli kjent med hvordan disse temaene er blitt skildret av kunstnere med samisk og norsk identitet.

Ramona Irene Myrseth

Ramona Irene Myrseth er utdannet designer med master fra Kunsthøgskolen i Oslo, bosatt i Kåfjord.  Hun arbeider fulltid som kunstner og designer, med hovedvekt på tekstil. Hun ønsker å benytte seg av fellesverkstedene på Troms fylkeskultursenter. Samtidig vil hun knytte kontakt med miljøet i Tromsø, og samarbeide med andre kunstnere og fotografer.

Tomofumi Yamasaki

Tomofumi Yamasaki er opprinnelig fra Japan, men bor og jobber i Bergen. Yamasaki er billedkunstner med en mastergrad fra Fakultet for kunst, musikk og design (KMD). Han jobber hovedsakelig med film og performance, og som dragartist. Han har et litteratur-, film og performanceprosjekt «You Are My Northern Lights» som han ønsker å jobbe videre med. Under sitt opphold i Tromsø ønsker Yamaski også å bli kjent med det lokale kunstmiljøet, og lære om atmosfæreforskning.

Gjesteatelieret på Troms fylkeskultursenter – "Kysten" eies og drives av Troms og Finnmark fylkeskommune.  

Til toppen