Disse har fått tildelt opphold på gjesteatelieret

Totalt ni kunstnere og kuratorer har fått innvilget opphold på gjesteatelieret ved Troms fylkeskultursenter i 2023. Fire av disse er fra vår egen nordlige region.

Bilde av et stort og hvitt murhus. I forgrunnen ser vi en grønn plen og trær.  - Klikk for stort bildeGjesteatelieret ligger ved Troms fylkeskultursenter, også kalt Kysten. Huset rommer et sterkt kunstfagmiljø. Troms fylkeskultursenter

De som har fått tildelt opphold er:

Linn Rebekka Åmo

Billedkunstner fra Bodø, jobber hovedsakelig med tekstil. Hun samler materialer som kan ha små historiske referanser, erfaringer, fragmenter av levd liv, arbeidenes tematikk kretser rundt oppdagelser, natur, tid og miljø.

Gry Kristina Fors Spein

Spein er en samisk kurator med hovedfag i duodji og master i kuratorpraksis fra Universitetet i Bergen, med lang erfaring fra formidling av samisk kunst og kultur. Hun bor i Målselv, der hun også jobber på Midt-Troms museet.  

Lill-Anita Olsen

Billedkunster bosatt i Leknes, har vært aktiv som kunstner i Nord-Norge i mange år.  Olsen har vært med å bygge opp Kunstkvarteret Lofoten,  som er et atelierfelleskap med artist-in-residence tilbud.

Máret Ánne Sara

Sara er en av Sápmis og Norges fremste yngre kunstnere med et særegent kunstnerskap, som de siste årene har fått stor oppmerksomhet på nasjonale og internasjonale kunstareaner.  

Kunstverket hennes Pile O´ Sápmi Supreme fra 2017 har fått en permanent hedersplass i det nye Nasjonalmuseet. Hun bor og jobber i Kautokeino, og er en del av det samiske kunstnerkollektivet Dáiddadállu.

Kjersti Solbakken 

Norsk kurator fra Fauske, bosatt i Oslo. Solbakken er utnevnt som kurator for Lofoten International Art Festival LIAF 2024, og vil under sitt opphold i Tromsø gjennomføre møter med potensielle samarbeidspartnere i arbeidet frem mot biennalen og en rekke atelierbesøk til både nyetablerte og vel etablerte kunstnere i Tromsø.

Erika Stöckel

Erika Stöckel er en samisk kunstner fra Kiruna, som bor i Oslo og jobber hovedsakelig med keramikk.

Debangona Paul

Debangona Paul er også bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra India. Hun er utdannet ved Visva-Bharati University - Kala-Bhavana og Kunsthøgskolen i Oslo. Under sitt gjesteopphold vil Debangona benytte seg av grafikkverkstedet på fylkeskultursenteret.

Yohei Hamada

Yohei Hamada er en japansk kunstner bosatt i Bergen, utdannet ved Yokohama National University. Han jobber med en forestilling som har premiere i 2023, og deltar i UREDD -utviklingsprogrammet for scenekunstnere som er i etableringsfasen og som har tilknytning til Nord-Norge.

Julie Edel Hardenberg

Julie Edel Hardenberg er født og oppvokst i Nuuk, Kalaallit Nunaat/Grønland, og har i løpet av de siste 25 år arbeidet med identitet og postkoloniale perspektiver som et overordnet tema. Hun bor og jobber i København, hvor hun i øyeblikket arbeider med sin PhD. Hun vil bruke opphold i Tromsø til å undersøke paralleller mellom det samiske og kulturen i det grønlandske samfunnet.

Tilbud for kunstnere bosatt utenfor Tromsø

Gjesteatelieret er et tilbud til kunstnere, kunsthåndverkere, og andre profesjonelle innen visuell kunst bosatt utenfor Tromsø. Tilgang på fellesverksteder på Troms fylkeskultursenter er inkludert i gjesteateliertilbudet.

Oppholdet kan brukes til kunstproduksjon, faglig fordypning, og til å knytte kontakt med kunst- og kulturscene i regionen.

I 2023 er det også satt av flere perioder til gjesteopphold for kunstnere fra de nordlige delene av Finland i Sverige i forbindelse med et nytt regionalt samarbeid under navnet Backyard residencies.

Søknadsfrist for gjesteopphold i 2024 ved Troms fylkeskultursenter er 15.juni 2023.

Les mer om hvordan du søker her

Til toppen