En uke fullspekket med friluftsaktivitet!

Tre personer går tur i en fjellskråning. I bakgrunnen ser man fjord og fjell.  - Klikk for stort bildeTurmulighetene er mange i Troms og Finnmark. Foto: Eivind Høstmark Borge/TFFK. 4. - 12. september feires friluftslivets gleder med over 75 arrangementer i hele Troms og Finnmark.

– Vi er nå midt inne i Friluftslivets uke, og jeg håper at så mange som mulig kommer seg ut i vårt vakre fylke. Frivillige organisasjoner, kommuner og friluftsråd byr opp til naturopplevelser for enhver smak, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (SP).

Friluftslivets uke ble første gang arrangert under Friluftslivets år i 1993 og har siden hatt startskudd første helg i september. Målsetningen er å få flere til å oppdage naturen, skape gode minner og synliggjøre verdien av natur, friluftsliv og frivillighet.

Kanopadling, bålkaffe, strandrydding, topptur, jaktskytterskole, ordførertur, naturbingo, sopptur, friluftspolitisk bålsamtale og sosialt samvær er kun noen av mulighetene du har denne uka.

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp)

Alle arrangementene finner du i aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.

– Høsten er også en tid hvor de tradisjonelle høstingsaktivitetene står sterkt, som jakt og bærplukking. Dette har dype røtter i regionen og bidrar til verdifulle opplevelser, næringsgrunnlag og forvaltning i en årstid som bærer preg av store kontraster, fortsetter Eriksen Balto (Sp).

Stort engasjement - unike muligheter

Fylkesråden roser frivilligheten, friluftsrådene og kommunene for det store engasjementet.

– Lag og foreninger gjør en fantastisk innsats for å skape rike opplevelser i nærmiljøet. Dette er uvurderlig for bolyst, folkehelse og identitet. Vi har unike turmuligheter i Troms og Finnmark som vi sammen må ivareta og videreutvikle ut fra våre ulike roller. Friluftslivets uke gir fargerike smakebiter på det hverdagsfriluftslivet som ligger tilgjengelig hele året, sier Eriksen Balto (Sp).

– Prøv noe nytt, inviter med en venn og invester tid til å gå inn i naturen denne uken, oppfordrer hun.

Fylkesråden avslutter med en påminnelse om at fylkeskommunen i løpet av høsten vil lyse ut en rekke tilskuddsordninger for tilrettelegging og friluftslivsaktivitet som vil kunne bidra til enda mer naturglede i tiden framover.

Troms og Finnmark fylkeskommune har støttet Friluftslivets uke med kr. 50.000 til Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) Troms og kr. 35.000 til FNF Finnmark. Tilskuddsmidlene forvaltes på vegne av Miljødirektoratet.  

Til toppen