Festivalprogrammet for Finnlitt er klart

Anne Toril Eriksen Balto i kofte. - Klikk for stort bildeFylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp). Foto: Lars Åke Andersen. I høst arrangeres Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes, og onsdag 16. juni klokken 13.30 slippes festivalprogrammet.

– I år er vi spesielt stolte over et bredt samisk og kvensk program, sier Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for plan, økonomi og kultur.

Festivalen har invitert mange finnmarksforfattere og forfattere med nordnorsk tilknytning, og samarbeider med både Samovarteateret, Pikene på broen og Beaivváš Sámi Našunálateáhter.

– Slik bidrar festivalen til den nordnorske litteraturstrategiens fire hovedmål: å styrke produksjon av nordnorsk litteratur, nettverk og møteplasser for forfattermiljøet; formidling av nordnorsk litteratur og samarbeidet mellom ulike kunsttrykk. Denne strategien er en del av den nordnorske kulturavtalen, vedtatt av fylkestingene i Nord-Norge, sier fylkesråd Eriksen Balto (Sp).

Festivalen har også invitert internasjonalt kjente forfattere som norske Helga Flatland, svenske Mikael Niemi og russiske Jana Vagner. Til sammen vil rundt 30 forfattere fylle Kirkenes og fylket vårt med litteraturopplevelser i de dagene litteraturfestivalen foregår. Tema for årets festival er «Underveis».

Finnlitt er ett av fylkesbibliotekets store formidlingstiltak i høst og flere av arrangementene vil strømmes til folkebibliotek i fylket, som kan vise festivalen på skjerm for sine gjester.

Troms og Finnmark fylkesbibliotek arrangerer Finnmark internasjonale litteraturfestival sammen med mange samarbeidspartnere og støttespillere. Sør-Varanger bibliotek er vertskap for festivalen, og arrangementene vil foregå i bibliotekets 3. etasje, på Samfundshuset og på lunsjstedet Amundsen.

Festivalen går av stabelen 28.-30. oktober i Kirkenes, med offisiell åpning lagd av Samovarteateret.

Programmet i sin helhet presenteres på Sør-Varanger bibliotek 16. juni klokka 13.30 og på www.finnlitt.no

Til toppen