Filmstipendene for 2023 delt ut

Filmskaperne og produsentene Merete Korsberg og Carl Christian Lein Størmer er tildelt årets arbeidsstipend fra Troms og Finnmark fylkeskommune.

Personer mottar pris, foto - Klikk for stort bildeMerete Korsberg og Carl Christian Lein Størmer, som her flankerer fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap), ble under fylkestinget i dag tildelt årets arbeidsstipend for filmarbeidere. Troms og Finnmark fylkeskommune

Troms og Finnmark fylkeskommune deler årlig ut arbeidsstipend til to filmarbeidere bosatt og virksom i Troms og Finnmark fylke. Stipendene er på kr 75 000 hver.

Fylkeskommunen ønsker med arbeidsstipendene å styrke filmarbeideres videreutvikling. Stipendene skal gi tid og rom til å utforske og tilegne seg ny kompetanse, utvikle nye prosjekter, samt bidra til at filmarbeiderne kan bo og leve i fylket, sier fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp) i anledning tildelingen.

En fagjury sammensatt av representanter fra Nordnorsk filmsenter, Norsk Filmforbund Nord-Norge og Sámi Filbmabargiid Searvi (Samisk filmforbund) har valgt årets stipendmottakere.

Arbeider med krevende sjangere

Juryen skriver følgende i sin vurdering:

Person mottar pris, foto - Klikk for stort bildeHer mottar Merete Korsberg diplom og blomster fra fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap). Troms og Finnmark fylkeskommune

Merete Korsberg gjør noe så vanskelig og sjeldent som å jobbe for produksjon av animasjonsfilm med base i Nord-Norge. Hun viser talent og styrke til å kunne gjennomføre de prosjektene hun har for seg. Hun er en produsent med lang erfaring som nå vil utvikle seg videre som produsent for det langeformatet.

Arbeidsstipendet skal brukes til å fordype seg i en svensk-norsk co-produksjon av en samisk animasjonsfilm, og til å jobbe med et nytt nordnorsk langfilmprosjekt som definitivt vil løfte stipendmottakeren inn på den nasjonale/nordiske scenen av aktuelle produsenter.

Person mottar pris, foto - Klikk for stort bildeCarl Christian Lein Størmer takker for arbeidsstipendet fra fylkestingets talerstol. Troms og Finnmark fylkeskommune

Carl Christian Lein Størmer er en kreativ og produktiv regissør og produsent som har brakt inn ett snev av motkultur i nordnorsk filmbransje. Med sine prosjekter bygger han opp unge nordnorske artister, gjerne fra miljøer og subkulturer som fra før er lite beskrevet.

Stipendet skal brukes til å lage musikkvideoer sammen med artister på 18-29 år: hiphop artist Unge Funksjonell, joiker Emma Elliane Oskal Valkeapää, somalisk-norsk rapper Foad Noor, Nonne (psykedelisk rock), kvinnelig rapper Regz, samt black metal band Selvforakt.

Juryen har tro på at dette arbeidsstipendet, som skal gå til nettopp å utvikle nye konsepter sammen med nordnorske musikere innenfor den vanskelig finansierbare sjangeren musikkvideo, kommer til å bli vel anvendt.

Troms og Finnmark fylkeskommune vil gratulere og ønske til lykke med fremtidige prosjekter til Merete Korsberg og Carl Christian Lein Størmer.

Om Merete Korsberg

Filmprodusent og regissør basert i Tromsø. Bachelorgrad i film- og tv-produksjon fra honours-programmet. Medeier i animasjonsstudioet Fabelfjord fra 2013 til 2020. Har siden 2020 satset på egne produksjoner gjennom produksjonsselskapet Krystallplaneten. Har produsert en rekke animerte kortfilmer, deriblant den Amandanominerte Menneskets opprinnelse. Debuterte som filmregissør i 2022 med kortdokumentaren Lovebirds.

Om Carl Christian Lein Størmer

Filmregissør og produsent basert i Tromsø. Arbeider hovedsakelig innenfor dokumentarfilm og musikkvideo, og i grenseland mellom disse. Leder produksjonsselskapet IGH. Langfilmdebuterte i 2018 med There's always next season. Har regissert over 90 musikkvideoer, oftest med uetablerte up-and-coming artister og band fra Nord-Norge.

Til toppen