Foreløpig seilingsnekt på alle Boreals ferger og hurtigbåter i Norge

Klikk for stort bildeKlokken 15:50 i dag fikk Troms og Finnmark fylkeskommune melding fra Boreal Sjø om at samtlige ferger og hurtigbåter har fått seilingsnekt av Sjøfartsdirektoratet. Alle fartøy som opereres av Boreal Sjø i Troms og Finnmark ligger nå til kai inntil videre.

Styringssertifikat 

Seilingsnekten skyldes at rederiet har fått trukket tilbake et overordnet styringssertifikat. Inntil videre vil alle ferge- og hurtigbåtruter som driftes av Boreal Sjø bli kansellert. Dette gjelder alle båt- og fergelinjene i Finnmark, bortsett fra hurtigbåtlinje 392 til Lille Survik. I Troms gjelder seilingsnekten kun hurtigbåtlinje 6 mellom Harstad og Bjarkøystedene. 

Forventer løsning

Troms og Finnmark fylkeskommune har på nåværende tidspunkt ikke mer informasjon enn at båtene ligger til kai inntil videre. Boreal Sjø jobber med å løse situasjonen.

– Fylkeskommunen har satt krisestab og jobber nå for å få oversikt over situasjonen. Vi forventer at båtene kommer i drift så fort som mulig, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

I beredskap

Troms og Finnmark fylkeskommune er nå i kontakt med andre operatører i regionen for å finne alternative fartøy hvis situasjonen vedvarer.

– Vi har informert Fylkesberedskapssjefen om situasjonen og han har bedt kommuner og berørte aktører vurdere behov for å iverksette beredskapstiltak som følge av denne hendelsen. Dette er en alvorlig situasjon, og vi forventer en snarlig løsning på situasjonen, avslutter fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Til toppen