Førsteinntaket til videregående skole er klart

Klikk for stort bildeFylkesråd for opplæring, Bjarne Rohde Harald F. Hereide Over 8200 søkere har nå fått tilbud om skoleplass i videregående skoler i Troms og Finnmark fylkeskommune fra høsten. Fristen for å svare er 21. juli.

De som har fått tilbud i førsteinntaket, har fått varsel på SMS om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbudet. Svaret må gis senest i løpet av tirsdag 21. juli.

Førsteinntaket er gjort for de med ungdomsrett, det vil si de som ikke har brukt opp sine tre år i videregående opplæring. Andre søkere som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i andreinntaket, som gjøres i uke 30. Det vil da bli sendt ut nytt SMS-varsel om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbud. 

Totalt har 8285 søkere med ungdomsrett fått tilbud om plass på videregående skole gjennom førsteinntaket. (PDF, 426 kB) 3516 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 4699 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogramområdene. I tillegg er 70 ungdommer tatt inn på Forberedende kurs for minoritetsspråklige.

De fleste får plass

Totalt har 89 % av ungdomsrettsøkerne fått oppfylt sitt første ønske. Erfaringsmessig øker denne andelen etter at andreinntaket er klart. Innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene har 81% fått oppfylt sitt første ønske og innen de studieforberedende utdanningsprogrammene har 95% fått oppfylt sitt første ønske.

178 elever fra hele landet har fått tilbud på de statlige samiske videregående skolene.

Noen ungdomsrettssøkere står fortsatt uten tilbud etter første inntak, men alle er garantert et tilbud før høstens skolestart.

- Det viktigste nå er altså å svare på tilbud om plass, sier fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde.

Spørsmål?

Ta kontakt med inntakskontoret: Kontakt inntak , e-post inntak@tffk.no eller tlf: 77 75 50 00. Det er ventet stor pågang de neste dagene, så vi ber alle om å være tålmodige. Dersom man ikke kommer gjennom på telefon, oppfordrer vi til å sende e-post eller bruke kontaktskjema. så tar vi kontakt fortløpende.

For å logge seg inn på vigo.no må søkeren benytte MinID. For spørsmål om MinID, nye koder eller liknende, må MinID kontaktes på 800 30 300 eller mail brukerstotte@difi.no.

Til toppen