Forsvarsforum Nord møtte forsvarsministeren

Bilde av Forsvarsforum Nord, sammen med forsvarminister Frank Bakke Jensen og hans delegasjon.  - Klikk for stort bildeF.v: Politisk rådgiver Johannes Utvåg, ordfører i Porsanger Aina Borch, ordfører i Harstad Kari-Anne Opsal, forsvarsminister Frank Bakke Jensen, forsvarspolitisk talsmann Hårek Elvenes, fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo og ordfører i Bardu Toralf Heimdal. Foto: Hanne H. Lille/TFFK.Forumet la under et dialogmøte fram sine synspunkter på den pågående prosessen med å få Langtidsplanen for Forsvaret sendt til Stortinget for ny behandling.

Leder i Forsvarforum Nord, fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap), uttaler at selv om det var mange positive ting med det opprinnelige forslaget til langtidsplan, er forumet fornøyd med å på nytt få fremmet sitt syn på det de mente var betydelige mangler.

– Forumet fikk fremmet et klart budskap der helikoptre til hæren, sterkere regional medvirkning og en mer aktiv næringspolitikk er sentrale. Dette var et godt møte som bygger et godt fundament for videre samarbeid.

Tettere kontakt

Forsvarsforum Nord tok initiativ til møtet for kort tid siden, og forsvarsminister Frank Bakke Jensen var i spissen for en delegasjon som inkluderte Høyres forsvarspolitiske talsmann, Hårek Elvenes og politisk rådgiver Johannes Utvåg. Med på møte var også ordfører i Porsanger Aina Borch, ordfører i Bardu Toralf Heimdal og ordfører i Harstad Kari-Anne Opsal. 

– Vi merker oss at Statsråden er fremoverlent og vil komme tettere i kontakt med regionen, og tar derfor snarlig initiativ til å etablere en klarere formell ramme rundt det viktige samarbeidet mellom regionen og Forsvaret, avslutter leder av Forsvarsforum Nord, Bjørn Inge Mo (Ap).

Forsvarsforum Nord består av Troms og Finnmark fylkeskommune, åtte forsvarskommuner og fire regionråd i nord. 

I møtet som ble avholdt mandag 14. september var også saker som flytteplikt, boligbygging til forsvarets ansatte og videreutvikling av regionalt næringsliv tema.

Les også: – Forsvaret i nord må styrkes

Til toppen