Fylkeskommunen krever ikke tilbake kulturpenger etter korona-avlysning

Anne Toril Eriksen Balto i kofte. - Klikk for stort bildeAnne Toril Eriksen Balto (Sp), Fylkesråd for plan, økonomi og kultur/fylkesrådets nestleder. Foto: Lars Åke AndersenTroms og Finnmark fylkeskommune gir økonomisk tilskudd til aktører innenfor kulturliv, friluftsliv og idrett. Koronasituasjonen medfører at svært mange av disse arrangementene nå må avlyses.

Fylkeskommunen har derfor følgende viktige informasjon til tilskuddsmottakere og aktører innen kulturliv, friluftsliv og idrett;

Troms og Finnmark fylkeskommune vil ikke kreve tilbake tilskuddsmidler som er planlagt brukt til aktiviteter, prosjekter og arrangementer som ikke vil la seg gjennomføre grunnet koronasituasjonen, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Tilskuddsmottakere som blir rammet av omstendigheter rundt koronaviruset skal oppgi dette i rapport og regnskap som leveres på vanlig måte.

Troms og Finnmark fylkeskommune har et spesielt samfunnsansvar innenfor områdene kulturliv, friluftsliv og idrett, som vi vet har en sårbar økonomi. Dette krever at fylkeskommunen er fleksibel slik at sektoren ikke blir skadelidende, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Til toppen