Fylkesråder går av

Anne Toril Eriksen Balto i kofte. - Klikk for stort bildeAnne Toril Eriksen Balto (Sp), Fylkesråd for plan, økonomi og kultur/fylkesrådets nestleder. Foto: Lars Åke Andersen Fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune, Anne Toril Eriksen Balto (Sp), ønsker å fratre som fylkesråd.

– Jeg er i dag (23/10, red.anm.) blitt kontaktet av Anne Toril Eriksen Balto hvor hun har orientert meg om at hun ønsker å trekke seg som fylkesråd for plan, økonomi og kultur. Jeg har akseptert hennes ønske, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Fylkesrådslederen er også blitt kontaktet av politisk rådgiver for fylkesrådet, Hilde Mietinen (Sp), som har orientert fylkesrådslederen om at hun går av som politisk rådgiver.

I statsråd fredag 22. oktober ble fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap), oppnevnt som statssekretær for fiskeri- og havbruksministeren. Det er tidligere blitt kjent at politisk rådgiver for fylkesrådsleder Bjørn Inge Moe, Kristina Torbergsen (Ap), er oppnevnt som statssekretær i kunnskapsdepartementet.

– Jeg takker fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen, fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto, politisk rådgiver Kristina Torbergsen og politisk rådgiver Hilde Mietinen for godt samarbeid, og ønsker de til lykke med nye oppgaver, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap), og legger til at han nå vil starte en prosess for å utnevne to nye fylkesråder.

Til toppen