Fylkesrådet har bevilget 32 millioner kroner til bredbåndsutbygging

Samling av nettverkskabler. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: Troms og Finnmark fylkeskommune11 kommuner i Troms og Finnmark er innvilget støtte på til sammen 32.493.540 kroner til etablering av bredbåndstilbud fordelt på 21 områder.

– Koronapandemien viser betydningen av tilgang til høykapasitets bredbåndstilbud for befolkning og næringsliv. Bredbåndsutbygging er viktig for å bidra til det, sier fylkesråd for næring og miljø Karin Eriksen (Sp).Fylkesråd Karin Eriksen - Klikk for stort bildeFylkesråd Karin Eriksen. Harald F. Hereide   

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet årlige bredbåndsundersøkelse, som ble presentert på tirsdag 6.oktober 2020, viser fortsatt stort behov for offentlig satsing for å sikre at alle husstander og virksomheter i Norge har tilgang til høyhastighetsbredbånd på 1 00 Mbit/s eller mer. Analysen kan du finne her.

– Forslag til Statsbudsjett 2021 viser at regjeringen ikke prioriterer å sikre tilstrekkelig bredbåndstilbud til alle ved ikke å følge opp satsingen som har vært i 2020. Totalrammen for ordningen reduseres fra 406 til 264 millioner kroner fra 2020 til 2021, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Torill Eriksen Balto (Sp).Fylkesråd Anne Torill Eriksen Balto. - Klikk for stort bildeFylkesråd Anne Torill Eriksen Balto.    

Fylkesrådene Eriksen og Eriksen Balto forventer at regjerningen kommer med tiltak som bidrar til digitaliseringssatsing. De ber Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helland arbeide videre for økt satsing på digitalisering.

Fylkesrådene vil jobbe videre for at omfang av etablert eller planlagt næringsaktivitet og andre strategisk viktige samfunnsfunksjoner vektlegges ved fordeling av bredbåndsrammer til fylkene. Tilstrekkelig bredbåndskapasitet er vesentlig for drift og vekst i næringslivet så vel som for attraktive lokalsamfunn der unge ønsker og leve og virke, avslutter fylkesrådene Eriksen og Eriksen Balto. 

Les hele saksdokumentet her

Til toppen