Fylkestinget 5. - 9. oktober gjennomføres digitalt

Gruppebilde av alle representantene i Troms og Finnmark fylkesting. - Klikk for stort bildeTroms og Finnmark fylkesting. Foto: Harriet M. Olsen/Troms og Finnmark fylkeskommune.Forretningsutvalget i Troms og Finnmark fylkeskommune har etter forslag fra fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) vedtatt at fylkestinget i oktober avholdes som digitalt møte.

Det betyr at oktobersamlingen blir det andre fylkestinget i Troms og Finnmark fylkeskommune som gjennomføres digitalt på grunn av situasjonen med Covid-19.

– Erfaringene fra samlingen i juni var i hovedsak gode, selv om et digitalt møte over flere dager er krevende på en annen måte enn møter avholdt fysisk, uttaler fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Fylkestinget i juni ble gjennomført via Teams, med et eget møteverktøy for votering og møteledelse. Samlingen ble som vanlig også streamet på nett.

– Måten vi avholdt fylkestinget i juni på, og slik det vil bli avholdt i oktober, er i henhold til de krav kommuneloven stiller til gjennomføring av folkevalgte møter, forsikrer fylkesordfører Prestbakmo (Sp).  

Vedtaket om digital gjennomføring er fattet med bakgrunn i anbefalinger fra beredskapsledelsen i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Her kan du lese hele saken og vedtaket fra forretningsutvalget

Til toppen