Fylkestinget innfører muntlig spørretime

Troms og Finnmark fylkesting 2019-2023 - Klikk for stort bildeTroms og Finnmark fylkesting Harriet M. Olsen/Troms og Finnmark fylkeskommune  Politikerne i fylkestinget i Troms og Finnmark kan nå stille muntlige spørsmål direkte til fylkesrådet

- Tanken bak er å øke både innbyggernes og fylkestingsrepresentantenes mulighet til å ta direkte opp dagsaktuelle saker, uten at man trenger å varsel på forhånd. Det kan gi en styrking av fylkestinget som politisk og demokratisk arena, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Ordningen er kjent fra den parlamentariske praksisen på Stortinget, hvor stortingsrepresentantene kan stille spørsmål til regjeringen. Nå innføres også fast muntlig spørretime i Troms og Finnmark fylkesting. Første mulighet er tirsdag 10. mars, ved åpningen av fylkestingets samling. Fylkestingspolitikerne trenger ikke varsle spørsmålet eller tema på forhånd, og det skal besvares der og da. Spørsmålet kan ikke overstige to minutter.

- Man kan for eksempel se for seg at innbyggere tar kontakt med en representant de kjenner til og ber denne ta opp en sak i spørretimen, eller at dagsaktuelle saker løftes opp av politikerne selv, sier fylkesordføreren.

Spørretimen kan følges direkte via stream tirsdag 10. mars kl 09.30 her https://tffk.kommunetv.no/no/broadcast/21

Til toppen