Gir hjelp til småbedrifter i Troms og Finnmark

Bilde av Bjarne Rohde, som er fylkesråd for utdaninng fra SV. - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning Bjarne Rohde (SV) sier det har kommet inn flere søknader om tilskudd til bedriftsintern opplæring allerede. Foto: Lars Åke AndersenBedrifter som er i en krevende situasjon på grunn av koronakrisen, kan nå søke om tilskudd til kompetanseutvikling.

Ordninga kalles Bedriftsintern opplæring-BIO TFFK, og er et helt nytt tiltak fra fylkeskommunen for å hjelpe bedrifter i denne vanskelige omstillingsperioden.

Bedriftene kan søke om inntil 200.000 kr til opplæring, utvikling, kompetanseheving der formålet er å opprettholde og styrke bedriftene istedenfor å gå til oppsigelse.

Tilskuddet kan gis til ansatte som er permitterte eller fortsatt i jobb.

Første tilskudd utbetalt

Fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde (SV) sier:

– Umiddelbart etter at søkeportalen åpnet forrige uke, har det kommet inn flere søknader. Allerede i dag har vi godkjent første tilskudd. Vi har lagt alle kluter til for å få ut ordninga så raskt som mulig.

BIO-ordninga var tidligere administrert av NAV. Gjennom en dugnad og samarbeid mellom TFFK, NAV og Innovasjon Norge har fylkeskommunen nå utarbeidet egne fylkeskommunale retningslinjer som er tilpasset den krevende situasjonen til landet.

Kan søke fortløpende

– Vi har ingen søknadsfrist og tar imot søknader fortløpende. Vi ber alle bedrifter som har mulighet til å forebygge nedbemanning gjennom denne ordninga, om å søke, sier Rohde.

NB: Oppdatert informasjon om ordninga finnes her

Til toppen