Gir støtte til 45 festivaler

Vadsø storband spiller musikk på en scene under Varangerfestivalen - Klikk for stort bildeVarangerfestivalen er en av festivalene som mottar 3-årig støtte fra fylkesrådet i Troms og Finnmark. Foto: Harald F. Hereide/TFFK. Fylkesrådet har fordelt 3 550 000,- til 45 festivaler i Troms og Finnmark. Nå håper fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) på en koronalettelse og gode festivalopplevelser.

Anne Toril Eriksen Balto ved et monument ved fylkeshuset i Tromsø. - Klikk for stort bildeAnne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for plan, økonomi og kultur. Foto: Lars Åke Andersen. – Jeg er så stolt over det høye nivået og det fantastiske mangfoldet våre festivaler i Troms og Finnmark har, og hvor bevisste de er på sin lokale betydning. De er viktige både for bolyst, identitet og de skaper viktige og gode ringvirkningene i sine nærmiljø og i regionen. Dette er kloke og spennende aktører, og jeg håper vi virkelig snart får en lettelse med tanke på smittevernsituasjonen, slik at festivalarrangørene igjen kan skape gode og fullverdige opplevelser og at vi som publikum snart kan gå på festivaler igjen, uttaler fylkesråd Eriksen Balto (Sp).

56 søknader kom inn innen fristen, og det gis tilsagn til 45 festivaler, hvor 17 får treårig tilskudd.

Festivalene som mottar tilskudd har god spredning i hele Troms og Finnmark, og representerer et bredt spekter av uttrykk innen kunst – og kulturfeltet.

Totalt er det gitt tilsagn til 20 festivaler i tidligere Finnmark, og 25 festivaler i tidligere Troms. 

Her kan du se hvilke festivaler som mottar tilskudd fra Troms og Finnmark fylkeskommune i 2021 (PDF, 688 kB)

Til toppen