GOD JUL

Klikk for stort bildeFylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (til høyre) og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo Troms og Finnmark fylkeskommune  Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo sender en julehilsen til alle innbyggere i Troms og Finnmark. Les den her.

Kjære alle innbyggere i Troms og Finnmark

Det er vel sjeldent julen har vært mer kjærkommen enn akkurat i år. Året 2020 har vært svært utfordrende for oss alle, både som mennesker og som nasjon, hvor vi har opplevd de mest inngripende tiltak siden verdenskrigen. Det har vært krevende. Men ved å stå sammen har vi klart å dempe de verste utslagene av covid 19. Vi er fortsatt ikke å mål, men sammen skal vi klare det. Det blir bra til slutt.

Også Troms og Finnmark fylkeskommune har vært gjennom et krevende første år som ny organisasjon. For det er ikke til å stikke under en stol at det har vært utfordrende for både den enkelte ansatte og for oss som organisasjon å sammen bygge opp en ny fylkeskommune. Men takket være god innsats har vi i fellesskap kommet langt. Troms og Finnmark fylkeskommune leverer hver dag viktige tjenester til våre 243.000 innbyggere, og vi kan med stolthet si at også i koronaåret 2020 har denne tjenesteytingen vært preget av høy kvalitet. Takket være de ansatte, og den jobben de gjør hver dag.

Fra kjøkkenbordet hjemme har det blitt produsert digital undervisning til elever og lærlinger, det har blitt planlagt kollektivtilbud og digitale kulturopplevelser, søknader er blitt saksbehandlet og strategiplaner er blitt skrevet. Teams er blitt vårt nye hverdagsord, og selv vi som sliter med ti tusen tekniske tommeltotter har lært oss hvordan vi kan møte kolleger, næringsliv og innbyggere for å jobbe med viktige saker digitalt. Dette har samtidig fått mange av oss til å innse hvor viktig arbeidsplassen er som sosial arena, og hvor stor pris man setter på kolleger. Både som fagpersoner som bidrar til felles læring og faglig utvikling, men også hvor viktig den daglige praten med kolleger rundt kaffemaskinen og lunsjbordet er for vårt sosiale liv.

Den lærdommen er kanskje noe av det viktigste vi tar med oss fra året 2020 - at det er fellesskapet som gir oss mening, retning og fremdrift. Det er sammen vi skaper trivsel og latter, som igjen gir oss energi til personlig utvikling og gir ballast i livet.

Derfor er det også svært viktig for fylkesordfører og fylkesrådsleder i Troms og Finnmark i denne anledning å sende våre tanker til de mange som har mistet sin arbeidsplass som følge av pandemien. Det er en høyt prioritert oppgave for året 2021 å få næringslivet i vår region opp og gå igjen på samme nivå som før koronaen kom. Sammen skal vi jobbe for å skape nye arbeidsplasser og ny aktivitet rundt om i hele Troms og Finnmark. Vi bor i den regionen i landet med størst potensial og med en enorm tilgang til naturens egne ressurser. De vil vi forvalte på en forsvarlig måte, til felles beste og til ny verdiskapning for oss alle.

Nå venter en velfortjent juleferie på oss alle, og det er en stor glede for fylkesordfører og fylkesrådsleder å sende våre beste ønsker til hver og èn av dere både for julen og det kommende året.

 

God Jul og Godt Nytt År!

Beste hilsen fra

Ivar B. Prestbakmo

Fylkesordfører

 

Bjørn Inge Mo

Fylkesrådsleder

Til toppen