Gratulerer Geir Inge!

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo - Klikk for stort bildeIvar B. Prestbakmo (Sp). Foto: Lars Åke Andersen/Troms og Finnmark fylkeskommune Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) gratulerer Geir Inge Sivertsen (H) som ny fiskeriminister

- I en tid der sjømatnæringa bare blir viktigere og viktigere for nasjonen Norge, og der en stadig større og viktigere del av utviklinga skjer i nord, er det svært bra at landets nye fiskeriminister er fra Nord-Norge, sier fylkesordfører i Troms og Finnmark Ivar B. Prestbakmo (Sp) i forbindelse med utnevnelsen av Geir Inge Sivertsen (H) som landets nye fiskeriminister.

Sivertsen er fylkestingsrepresentant for Høyre i Troms og Finnmark, og tidligere ordfører i Lenvik kommune.

- Av viktige saker for sjømatnæringa framover peker kvotemeldinga og havbruksskatteutvalget seg ut som noen av de viktigste enkeltsakene fortsetter fylkesordføreren.

I den sammenheng har Prestbakmo store forhåpninger til at Sivertsen som statsråd bidrar til at flertallet i havbruksskatteutvalget sitt forslag om grunnrente hives på skraphaugen, et forslag som vil undergrave muligheten for lokal og regional verdiskaping langs kysten basert på havbruksvirksomhet.

Fylkesordføreren satser på at Sivertsen som fiskeriminister heller bidrar til å få på plass ei arealavgift som sammen med havbruksfondet vil sikre forutsigbarhet for næringa og inntekter til kommunene som legger arealer til disposisjon.

- Geir Inge, som jeg i flere ulike sammenhenger har samarbeidet med og som i dag er fylkestingsrepresentant for Høyre i Troms og Finnmark, ser jeg også fram til å samarbeide med i hans nye rolle. Som fylkesordfører i Troms og Finnmark vil jeg i dag først og fremst gratulere Geir Inge som ny fiskeriminister og ønske han så mye lykke til, avslutter Prestbakmo (Sp).

Til toppen