Gratulerer Kvääniteatteri

Fylkesrådet har lenge jobbet for å sikre en sikker finansiering av Kvääniteatteri/Kventeateret. – At de fra 2024 bevilges en fast post over statsbudsjettet er en kjærkommen nyhet, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

En kvinne i rosa dress står foran en skjerm og holder tale. Foto.  - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) gratulerer Kvääniteatteri med fast post på statsbudsjettet.

Torsdag kom nyheten om at Kvääniteatteri/Kventeatere kommer fast inn på statsbudsjettet fra 2024 med en bevilgning på fire millioner kroner.

– De tre stammers møte er en del av vår kultur og historie og gjennom kultur så knyttes vi sterkere sammen! Jeg er så rørt og glad på vegne av Kvääniteatteri, sier en begeistret fylkesrådsleder. 

Kvääniteatteri ble i 2022 etablert av Troms og Finnmark fylkeskommune, sammen med kommunene Nordreisa, Alta og Vadsø.

Fylkeskommunen er hovedeier av teateret (65 %) og bevilger per i dag en million kroner i driftsstøtte.

Ifølge NRK Kvensk er formålet med tilskuddet over statsbudsjettet «å skape og formidle kvensk scenekunst som vil bidra til å ivareta språket, bygge identitet og kultur. I tillegg skal det synliggjøre utfordringer for kvener spesielt og minoriteter generelt i Norge».

Les også: 

Jobber for å sikre Kventeatret/Kvääniteatteri

Til toppen