Hansen godt fornøyd med ny kystgodsrute

Bilde av Kristina Hansen (Ap), fylkesråd for samferdsel. Foto: Lars Åke Andersen - Klikk for stort bildeKristina Hansen (Ap), Fylkesråd for samferdsel. Foto: Lars Åke AndersenDen 30. januar seiler godsfartøyet «Safir» inn til Kirkenes etter å ha kommet opp langs kysten fra Trondheim. Dermed er en savnet kystrute er endelig tilbake. – Dette har vi arbeidet for og ventet på, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen.

– Fylkeskommunen har, helt siden Nor Lines la ned sin seiling til østfylket for en del år tilbake, jobbet for å få opp igjen en stabil godsrute som dekker hele kystlinjen opp til Kirkenes. Jeg er derfor veldig glad for at Nor Lines Daily nå har informert om at mulighetene for godsfrakt gjenoppstår, sier Hansen.   

På veien nordover har Nor Lines Daily varslet at «Safir» skal anløpe alle kaier hvor de har agenter. 

– Jeg er sikker på at fartøyet blir tatt veldig godt imot av både agenter og kunder som har behov for stykkgods, fór og utstyr til fiskeoppdrett eller annet godsbehov langs kysten vår, sier Hansen.

Hun mener den nye kystruten er et eksempel på fornuftig økonomi- og miljødrift:

– Her har en aktør gått i samarbeid med mange andre godsleverandører, og sikret samlasting av gods på sjø, og på den måten utnyttet ledig kapasitet hos de ulike rederiene som dekker kysten vår.

Hansen sier at myndigheter så vel som samfunnet for øvrig forventer at godstransport i våre områder flyttes fra vei til sjø på grunn av miljøhensyn.

– Dette er et viktig steg i riktig retning, avslutter fylkesråden.

Til toppen