Hell og lykke til Hollendaren

Agnete Maternes Hanssen knuser champagneflaska mot den nye hurtigbåten MS Hollendaren. - Klikk for stort bildeAgnete Maternes Hanssen knuser champagneflaska mot den nye hurtigbåten MS Hollendaren. Foto: Hege Wallenius/TFFKFylkesråd Agnete Masternes Hanssen (Ap) døpte fylkeskommunens nybåt, Hollendaren, og ønsket den hell og lykke på havet.

Anledninga i sommerværet i Vadsø havn var denne: Troms og Finnmark fylkeskommune har anskaffet kombibåten MS Hollendaren. Og siden båten er hjemmehørende i Vadsø, måtte den døpes ved kaia i den tidligere, og kommende, fylkeshovedstaden i Finnmark.

Knuste champagneflaska

Fylkesråd for samferdsel Agnete Masternes Hanssen takker alle som bidro til at båten ruller i finnmarkske farvann.

– Jeg døper deg herved for Hollendaren, og måtte hell og lykke følge deg og ditt mannskap ombord på de syv hav.

Så knustes champagneflaska mot skipssida– slik ritualet er, til stor applaus.

​Saken fortsetter under bildeserien

Kombibåt

Den 38 meter lange båten går nå som reservefartøy i Måsøy-bassenget. Den tar 73 passasjerer, kan frakte et 19 meter langt vogntog på opptil 50 tonn, eller åtte biler. Hollendaren trives i 26 knops fart. Navnet kommer fra et fjellparti i Måsøy kommune.

Modig vedtak

Fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) innledet dåpsseremonien med å si at fylkestinget gjorde et modig vedtak i sin tid. Den blir et bidrag til den totale flåten i Finnmark, og kan gjøre innsats der det trengs dersom det er hendelser som gjør at den må inn på kort varsel.

Under seremonien talte også Vadsøs varaordfører og representant for skipsverftet som bygget båten; Brødrene Aa. Byens musikkorps utfylte begivenheten denne mandagen som innledet starten på fylkestingets møter i Vadsø denne uka.

Til toppen