Hovedinntaket til videregående opplæring er klart

En notatbok hvor det er skrevet "Eksamen" inni, ligger på et bord sammen med en ordbok og en Mac. - Klikk for stort bildeHovedinntaket til videregående opplæring i Troms og Finnmark er klart Mathias Fareth, Alta videregående skole  Over 8000 søkere har fredag 9. juli fått tilbud om skoleplass i videregående skoler i Troms og Finnmark fylkeskommune fra høsten. Fristen for å svare er fredag 16. juli.

De som har fått tilbud i førsteinntaket, har fått varsel på SMS om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbudet. Svaret må gis senest i løpet av fredag 16. juli.

Førsteinntaket er gjort for de med ungdomsrett, det vil si de som ikke har brukt opp sine tre år i videregående opplæring. Andre søkere som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i andreinntaket, som gjøres i uke 29/30. Det vil da bli sendt ut nytt SMS-varsel om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbud. 

Totalt har 8089 søkere med ungdomsrett fått tilbud om plass på videregående skole gjennom førsteinntaket. 3590 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 4438 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogramområdene. I tillegg er 61 ungdommer tatt inn på forberedende kurs for minoritetsspråklige.

De fleste får plass

Totalt har 89 % av ungdomsrettsøkerne fått oppfylt sitt første ønske. Erfaringsmessig øker denne andelen etter at andreinntaket er klart. Innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene har 81 % fått oppfylt sitt førsteønske og innen de studieforberedende utdanningsprogrammene har 93 % fått oppfylt sitt førsteønske.

Noen ungdomsrettssøkere står fortsatt uten tilbud etter første inntak, men alle er garantert et tilbud før høstens skolestart.

Alle som har fått tilbud om skoleplass oppfordres til å svare på tilbudet på vigo.no innen fristen fredag 16. juli.

Spørsmål?

Har du spørsmål kan du ta kontakt med inntakskontoret gjennom kontaktskjema eller telefon 77 75 50 00. Det er ventet stor pågang de neste dagene, så vi ber alle om å være tålmodige. Dersom man ikke kommer gjennom på telefon, oppfordrer vi til å bruke kontaktskjema, så svarer vi fortløpende.

Inntakskontoret gjør ikke endringer i søknader etter at førsteinntaket er klart 9. juli. Etter 1. august kan søkere ta kontakt med skolen de ønsker seg til og bli satt på venteliste der.

For å logge seg inn på vigo.no må søkeren benytte MinID. For spørsmål om MinID, nye koder eller liknende, må MinID kontaktes på 800 30 300 eller på e-post (brukerstotte@digdir.no).

Til toppen