Hovedinntaket til videregående opplæring i Troms og Finnmark er klart

7914 søkere har fredag 7. juli fått tilbud om skoleplass i videregående skoler i Troms og Finnmark fylkeskommune fra høsten. Fristen for å svare er fredag 14. juli.

En ung mann i kokkeuniform tar frem sukker i et industrikjøkken. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: elev ved Alta videregående skole, restaurant- og matfag. Her under ArcticSkills 2023 som ble gjennomført i Rovaniemi. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

De som har fått tilbud i førsteinntaket, har fått varsel på SMS om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbudet. Svaret må gis senest i løpet av fredag 14. juli.

Førsteinntaket er gjort for søkere med ungdomsrett. Andre søkere som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i andreinntaket, som gjøres i uke 29/30. Det vil da bli sendt ut nytt SMS-varsel om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbud.

Noen ungdomsrettssøkere står fortsatt uten tilbud etter første inntak, men alle er garantert et tilbud før høstens skolestart. Alle ungdomsrettssøkere vil få nytt svar i andreinntaket.

Totalt har 7914 søkere med ungdomsrett fått tilbud om plass på videregående skole gjennom førsteinntaket. 3539 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 4166 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogramområdene. I tillegg er 209 ungdommer tatt inn på forberedende kurs for minoritetsspråklige.

Til fylkeskommunale skoler i Finnmark er det 2261 som har fått et tilbud; 1161 på yrkesfag, 1033 på studieforberedende utdanningsprogram og 67 på innføringstilbud.

Til fylkeskommunale skoler i Troms er det 5653 som har fått et tilbud: 2378 på yrkesfag, 3133 på studieforberedende og 142 på innføringstilbud.

Mange søkere fra Troms og Finnmark får i tillegg tilbud på landslinjer og tilbud i andre fylker eller på statlige og private skoler i fylket.

De fleste får plass

De aller fleste søkere med ungdomsrett får plass i første inntak. Gjennom andreinntaket vil alle ungdomsrettssøkere ha fått et tilbud. Søkere med fullføringsrett får tilbud gjennom andreinntaket. Søkere med voksenrett får tilbud gjennom andreinntaket dersom det er ledig kapasitet. Søkere uten rett må aktivt sjekke vigo.no etter andreinntaket for å se eventuelt tilbud.

Alle som har fått tilbud om skoleplass oppfordres til å svare på tilbudet på vigo.no innen fristen fredag 14. juli.

Spørsmål?

Har du spørsmål kan du ta kontakt med inntakskontoret gjennom kontaktskjema eller telefon 77 75 50 00. Det er ventet stor pågang de neste dagene, så vi ber alle om å være tålmodige. Dersom man ikke kommer gjennom på telefon, oppfordrer vi til å bruke kontaktskjema, så svarer vi fortløpende.

Inntakskontoret gjør ikke endringer i søknader etter førsteinntaket 8. juli. I andreinntaket, uke 29/30, får ungdomsrettsøkere på venteliste nytt svar. Da får søkere med voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett også svar. Skolene overtar inntaket i uke 31/32 og søkere kan da ta kontakt med skolen de ønsker seg til og bli satt på venteliste der. Mer informasjon finnes i inntakskalenderen.

For å logge seg inn på vigo.no må søkeren benytte MinID. For spørsmål om MinID, nye koder eller liknende, må MinID kontaktes på 800 30 300 eller på e-post (brukerstotte@digdir.no).

Til toppen