Jobber for å sikre Kventeatret/Kvääniteatteri

Fylkesrådet er glad for at regjeringa vil rydde plass fra spillemiddeloverskuddet til Kvääniteatteri AS med 2 millioner i 2023. – Nå gjelder det å få en skikkelig finansiering på plass, sier fylkesrådslederen.

Kvinne og mann smiler til kamera. Grønt gress og skultur i bakgrunnen. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) og fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp). Foto: TFFK

– Den kvenske kulturen har vært usynliggjort i Norge. Regionens oppgave er å styrke og synliggjøre vår kultur, uttaler fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp).

I høst etablerte Troms og Finnmark fylkeskommune, sammen med Nordreisa, Alta og Vadsø kommuner, Kvääniteatteri AS. Det er den første kvenske kunstinstitusjonen i Norge. Teatret vil med sitt arbeid gjennom scenekunsten bidra til å løfte frem og videreutvikle kvensk kultur og språk.

– Vi har støttet og fulgt med i utviklingen, og har hatt som mål å etablere et kventeater. Det har vi klart, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Fylkesrådslederen understreker:

– Nå gjelder det å få en skikkelig finansiering på plass, og vi vil jobbe opp mot revidert budsjett for å sikre en forutsigbar økonomi.

Til toppen