Kondolanseprotokoll for Bjørn Inge Mo

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo kledd i blå dressjakke og blå skjorte i naturomgivelser utenfor fylkeshuset i Vadsø. - Klikk for stort bildeEn smilende Bjørn Inge Mo fotografert under siste fylkesting, som ble avholdt i juni 2022. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/TFFKTroms og Finnmark fylkeskommune sørger over tapet av fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap). På fylkeshusene er det åpnet kondolanseprotokoll.

Loga sámegillii

Mo døde brått natt til 10. juli. Han ble bare 54 år gammel.

– Det var med sjokk vi mottok det triste budskapet om Bjørn Inge Mos bortgang. Troms og Finnmark har mistet en markant politisk leder, en som alltid bydde seg frem for å målbære en sak for fylket og landsdelen, og som alltid hadde tid til å møte alle som bad om hans tid, sier fylkesordfører Tarjei Jensen Bech og fylkesrådets nestleder Ronald Wærnes i en felles uttalelse.

De sier videre at Mo lyttet til folks budskap og ga gode råd på veien videre.

–  Bjørn Inge så alltid mennesket først. Ung eller gammel, uansett tittel eller ligningsattest. Etter et møte med Bjørn Inge Mo satt alle igjen med hans smittende, gode humør og lune smil.

Kondolanseprotokoll

På fylkeshuset i Tromsø og fylkeshuset i Vadsø ble det åpnet kondolanseprotokoll mandag. De som ønsker, kan ta turen innom for å skrive en siste hilsen.

På fylkeshusene er også flaggene heist på halv stang i anledning fylkesrådslederens bortgang.

Troms og Finnmark fylkeskommune åpner også en kondolanseprotokoll på vår Facebook-side. Send gjerne inn en hilsen der. Protokollen er opprettet i samråd med Mos familie. 

Dersom du ikke har anledning til å besøke fylkeshus eller sende en hilsen via Facebook, kan du også sende en hilsen via e-post til kommunikasjonssjef Troms knut.are.mortensen@tffk.no. Din hilsen vil da bli skrevet inn i protokollen.

Stille opp

Bjørn Inge Mo var bosatt i Kåfjord kommune, hvor han jobbet som bonde og var ordfører fra 2003-2015. Da Troms og Finnmark fylkeskommune ble slått sammen, ble Mo leder for fylkesrådet. Han har også vært leder av Troms Arbeiderparti fra 2005-2014 og han har vært representant på Sametinget.

Hans hjertesak var at samfunnet stiller opp når folk trenger det, heter det på Arbeiderpartiets nettside.

Mo etterlater seg kone, fem barn og fire barnebarn.

Til toppen