Lihkku Sámi álbmotbeaivái!

Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap). Foto: Bernt Sønvisen.  Et rekordhøyt antall arrangementer i Troms og Finnmark markerer i dag Samenes nasjonaldag.

27 år etter den første feiringen har dagen blitt en betydningsfull markering av samisk kultur i hele landsdelen.

Her kan du lese teksten på samisk.

 Den gode sameksistensen mellom det samiske og det norske folk, er bygd stein for stein. Jeg vil særlig trekke frem sametingspresidenten årlige nyttårstale og feiringen av 6. Februar som viktige markører. Som same og nordmann gleder jeg meg til dagens feiring, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap), som er imponert over alle arrangement i regionen.

Her er en smakebit på alt som foregår i Troms og Finnmark

På flere bibliotekene i hele fylket er det arrangementer: På Sør-Varanger bibliotek er det åpning av en duodjiutstilling og film-/bildefremvisning av 10.trinnet.

Videregående skoler over hele Troms og Finnmark har arrangementer. På Alta videregående skal de bl.a. taler, filmfremvisning og servering av biđos. På Kvaløya videregående skole har de hatt en hel uke med samisk innhold.

Ved språk- og kultursentrene i regionen er det mange forskjellige arrangementer. Storfjord språksenter skal de bl.a. ha foredrag om folketro og levemåte.

Og i Karasjok er det 10Á klassen som har laget et program for dagen. Der de bl.a. skal ha dans, sang og joik av ungdommer og Kahoot-konkurranse.

I Harstad og Kvæfjord arrangeres det samisk månede i anledning 6. februar. Her kan du se programmet.

I Tromsø arrangeres samisk uke med blant annet NM i lassokasting og reinkappkjøring. Se hele programmet her.

Til toppen