Lyser ut nytt forfatterstipend

Illustrasjonsbilde av fargerike bøker.  - Klikk for stort bildeTo forfatterstipender skal deles ut i 2022. Frist for å søke er 15. mars.For femte gang lyses det ut arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge. Nytt i år er at det lyses ut to stipend på 100 000 kroner, hvorav ett fortrinnsvis skal tildeles en forfatter med barn og unge som målgruppe.

Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland og Ronald Wærnes, fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark er stolte over at de nordnorske fylkeskommunene lyser ut to arbeidsstipend til forfattere.

– Vi er stolte av litteraturen som skrives her nord. Den fortjener både større oppmerksomhet og å bli lest av enda flere, uttaler fylkesrådene.

Årlig stipend

De nordnorske fylkeskommunene har fra 2018 tildelt et årlig arbeidsstipend til en skjønnlitterær forfatter bosatt i Nord-Norge.

I 2021 ble det vedtatt at man med virkning fra 2022 lyser ut nok et stipend, som fortrinnsvis skal tildeles en forfatter som skriver for barn og unge.

Litteratursamarbeid

Stipendene er et tiltak i Litteraturstrategi for Nord-Norge, som er et samarbeid mellom begge fylkeskommuner. Ett av målene i strategien er å styrke produksjonen av skjønnlitteratur, skrevet av forfattere bosatt i Nord-Norge.

Med enda et arbeidsstipend gis det mulighet til å støtte to forfattere i landsdelen.

De nordnorske arbeidsstipendene skaper også ekstra oppmerksomhet rundt mottakerne, noe fylkesrådene mener er viktig med tanke på formidling av litteratur fra nord.

Tidligere stipendmottakere er Kristin Bjørn (2018), Kjersti Kolbotn (2019), Ingvild Holvik (2020) og Sigbjørn Skåden (2021).

Søknadsfrist er 15. mars. 2022.

Les mer om stipendet her

Til toppen