Møter kulturaktører i Sør-Varanger

Bildet viser medlemmene i kulturkomiteen i Troms og Finnmark fylkeskommune. - Klikk for stort bildeKulturkomiteen hadde sitt første møte i Kirkenes. Fra venstre: Klemet Klemetsen, Odne Stunes, Marta Hofsøy, Tove Alstadsæter, Erik Bø, Kurt Wikan. Foran: Katrine Boel, Trine Noodt og Silje Vollan. Foto: Trond Magne HenriksenKulturkomiteen i Troms og Finnmark hadde sitt første møte. I Kirkenes treffer de ulike kulturinstitusjoner.

Fylkestingskomiteen for kultur, helse og internasjonale saker, hadde sitt aller første møte. Komiteens leder, Marta Hofsøy, forteller at det var naturlig å legge møtet til Kirkeneskonferansen.

– Vi skal også ha et internasjonalt perspektiv, så det klaffet bra med konferansen og våre møter med kulturinstitusjoner, sier hun.

Grensekommunen Sør-Varanger

Her i Kirkenes er det ikke langt unna til Russland, og det har i lang tid vært et omfattende kultursamarbeid over grensa. Komiteen skal derfor møte med Sør-Varanger kommune, og Barentssekretariatet. I tillegg møter politikerne Pikene på broen og Samovarteateret.

Komitemedlemmene fikk også oppleve flere kulturarrangementer under Barents Spektakel på sin reise helt øst i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Til toppen