MS Hollendaren setter kursen nordover

En blå og hvit kombibåt på vannet. - Klikk for stort bildeMS Hollendaren skal primært gå i Måsøy-bassenget. Foto: Ole Matias Aa. – Den nye kombibåten til Troms og Finnmark fylkeskommune vil innen kort tid starte seilasen nordover, og vil snart være klar for passasjerer, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Ny-båten Hollendaren skal primært gå i Måsøy-bassenget.

Det var fylkestinget i Finnmark som vedtok tidligere at det var behov for å øke den totale reservekapasiteten på hurtigbåt i Finnmark, og som resultat av dét ble MS Hollendaren bestilt.

Fartøyet er nybygget og skal kunne betjene alle hurtigbåtsamband i fylket, men planlegges for å gå inn i Måsøyruta som hovedfartøy.

Godt tilskudd i rutene

Fartøyet vil bli det største i drift i Snelandias rutenett. Det har en kapasitet på 73 passasjerer i tillegg til et bildekk med plass til et vogntog på inntil 19 meter, eller 8 biler. Det har også et romslig lasterom.

– Hollendaren blir ett bra tilskudd til Finnmark da det også vil bidra til å styrke totalkapasiteten i fylket, sier fylkesråden.

MS Hollendaren skulle vært klar i juni, men koronapandemien har dessverre forsinket overlevering med noen måneder.

– Nå ser vi fram til overlevering i Havøysund i løpet av den nærmeste tida. Fartøyet vil være synlig under testkjøring de neste ukene på flere kaier i fylket, og hvis all testkjøring går som det skal, kan Hollendaren være klar til normal drift i siste halvdel av november, sier fylkesråd Hansen (Ap).

Til toppen