Nå skal bredbåndet forbedres

Fylkesråd for næring og miljø, Karin Eriksen, på fylkeshuset i Tromsø. - Klikk for stort bildeKarin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring og miljø. Foto: Lars Åke Andersen.11 kommuner i Troms og Finnmark mottar til sammen 21,8 millioner til å forbedre bredbåndstilbudet til sine innbyggere.  

– En tilstrekkelig bredbåndskapasitet er vesentlig for både drift og vekst i næringslivet, og for å skape attraktive lokalsamfunn, uttaler fylkesråd for næring og miljø Karin Eriksen (Sp) i anledning tildelingen.

De nasjonale midlene, som fordeles av fylkesrådet i Troms og Finnmark, skal brukes til å etablere et høyhastighets bredbåndstilbud i områder hvor nedlastningshastigheten i dag er på 30 Mbits eller under.

Fylkesråd Eriksen (Sp) er glad for at Troms og Finnmark i år har fått en større del av den nasjonale potten enn forrige år, men understreker samtidig at behovet for midler til bredbåndsutbygging i fylket er betydelig større enn den tilgjengelige summen.

– Mitt ønske er en full utbygging av bredbåndstilbudet i Troms og Finnmark, men til det trenger vi at den nasjonale potten økes betraktelig, avslutter fylkesråd Karin Eriksen (Sp).  

Disse områdene får bedre bredbånd

Kommune

Område

Tjeldsund

Trøsen

Sør-Lavangen

Myklebostad

Kvæfjord

Storjorda

Harstad

Sørlia – Tennvassåsen

Salangen

Elvelund – Rotvika

Senja

Storjorda – Lauveng

Skreddarelva – Sætervoll

Nystad

Fosslund

Nordreisa

Oksjordhamn – Storeng

Sandnes

Loppa

Sør-Tverrjord

Sandland

Porsanger

Leirpollen og Mårnes

Lebesby

Dyfjord og Kifjord

Veidenesklubben

Vadsø

Skittenelv

Alle saksdokumentene finner du her 

Til toppen