Ny samferdselssjef i Finnmark

Fotografen står bakpå en ferge i høy fart, vi ser det skummer i havet som følge av propellene. Vi ser noen fjell i horisonten. Sola skinner. - Klikk for stort bildeIllustrasjonfoto Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK – Jeg er tilfreds med at fylkesdirektøren i Finnmark gjør sine grep for å håndtere utfordringene med fartøy som mangler sertifikat, sier fylkesråd Bjørn Inge Mo (Ap).

Som kjent gikk fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap) av under fylkestingets møte i Vadsø i forrige uke. Mo sa da at nå starter også arbeidet med å gjennomgå interne rutiner spesielt knyttet opp mot eksterne kontraktører.

Orienterte fylkesdirektøren

Divisjonsdirektør samferdsel i Finnmark, Per Bjørn Holm-Varsi, har nylig orientert fylkesdirektør Øystein Ruud at han fratrer stillinga si.

Ruud sier at samferdselsdivisjonen nå jobber hardt for å følge opp prosesser og rutiner overfor leverandøren av kollektivtjenester til sjøs.

– Etter at Holm-Varsi har bedt om å få gå av som divisjonsdirektør, så vil jeg i første omgang konstituere ny divisjonsdirektør på dette viktige området for Finnmark, sier Ruud.

Ny fylkesråd

Den politiske lederen for samferdsel vil også komme på plass: En ny fylkesråd for samferdsel vil i nær framtid bli utnevnt av fylkesrådslederen.

Til toppen