Ny tannklinikk i Tana åpnet

Fred Johnsen (SP) foretar den offisielle åpningen av den nye tannklinikken i Tana. Her sammen med Tana. Her sammen med Krisiti Rajala og Susanne Krogh. Foto: Harald F. Hereide - Klikk for stort bildeFred Johnsen (SP) foretar den offisielle åpningen av den nye tannklinikken i Tana. Her sammen med Tana. Her sammen med Kristin Rajala og Susanne Krogh. Foto: Harald F. Hereide - Denne klinikken fremstår som meget funksjonell med tidsriktig og toppmoderne utstyr.

Det sa Fred Johnsen (SP) da han foretok den offisielle åpninga av den nye tannklinikken i Tana 24. september.

Viktig for lokalsamfunnet

- Det er viktig for Tana, som mer og mer klarer å bygge seg opp som et viktig distriktsnært sentrum, at vi har viktige og primære helsetjenester til befolkningen og gode arbeidsforhold for våre kompetente medarbeidere i tjenestene. Det har mye å si for attraktiviteten når det gjelder å rekruttere, og også når det gjelder å beholde dyktige fagfolk, sa Johnsen.

Praktbygg 

De ansatte ved tannklinikken har fått lyse og gode arbeidsforhold. Foto: Harald F. Hereide - Klikk for stort bildeDe ansatte ved tannklinikken har fått lyse og gode arbeidsforhold. Foto: Harald F. HereideDen nye tannklinikken er på 700 kvadratmeter og har fem behandlingsrom. Klinikken er praktisk tilrettelagt. Lokalene er lyse og innbydende med topp moderne utstyr. Den har også et prosjekt for å ivareta engstelige pasienter. Den foreløpige prislappen er 35 millioner kroner, noe som er innenfor opprinnelig budsjett.

Lang prosess 

Torill H. Lauritsen (daværende fylkestannhelsesjef) startet arbeidet med å slå sammen tannklinikkene i Seida og Tana Bru i 2004. I 2010 vedtok fylkestinget i Finnmark sammenslåing, men først i 2018 kom byggingen i gang.

Den nye tannklinikken i Tana har blitt et flott bygg. Foto: Harald F. Hereide - Klikk for stort bildeDen nye tannklinikken i Tana har blitt et flott bygg. Foto: Harald F. HereideDe ansatte har deltatt fra starten og har hatt stor innvirkning på den endelige utformingen av klinikken. Dette har også ført til store besparelser ved anskaffelser av utstyr. Lauritsen takket spesielt den innsatsen Asbjørn Hammari har lagt ned. Han gjort en god jobb ved anskaffelser og gjenbruk av utstyr, noe som har gitt store besparelser i prosjektet.

Lauritsen berømmet Tana kommune for godt samarbeid med tilrettelegging av tomt.

- Multiconsult hadde prosjekteringsgruppa. Vi er veldig fornøyd med hovedentreprenør Harald Nilsen AS ved Johannes Eriksson som prosjektleder, Arvid Kristiansen som bas og byggeleder Åge Antonsen. Verte arkitekter ved Henning Bek og Jens Handke, har tegnet og utformet dette fine bygget, avsluttet Torill H. Lauritsen.

Til toppen