– Nye Tana bru viktig for regionen

Ordføreren i Tana, fylkesråd for samferdsel og en statssekretær fra Samferdselsdepartementet var de som deltok på åpninga av nye Tana bru 15. september.  - Klikk for stort bildeFra venstre: Ordfører i Tana Helga Pedersen, statssekretær Ingelin Noresjø og fylkesråd Kristina Hansen. Trond Magne Henriksen – Den nye brua er en investering som er et gode for utviklinga av den nordøstlige delen av Norge. 

Det sa fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune Kristina Hansen (Ap) i anledning åpning av nye Tana bru 15. september.  

Ressursrik region

– I dag er det mange som er glade og fornøyde. Det er sånn det skal være i et langstrakt land som Norge! Og denne bruåpninga er svært etterlengtet i denne nordøstlige delen av landet vårt. For det er sånn at Finnmark utgjør en svært ressursrik region som leverer til denne nasjonen. Det regner jeg med at statssekretæren er veldig klar over, sier Hansen.Nye Tana bru - Klikk for stort bildeNye Tana bru har hatt en prislapp på 500 millioner kroner. Trond Magne Henriksen

Næringsliv, innbyggere og reiseliv

– Det er derfor både naturlig og gledelig at vi i dag markerer åpninga av nye Tana bru. Dette er investeringer som bidrar til bedre flyt i viktige næringer, det sikrer framkommelighet i et langt perspektiv. Og det bidrar til befolkningas ferdsel, og det bidrar til reiselivet som vi er så avhengig av, poengterer fylkesråden.

Fylkesveier og rassikring

– Naturlig nok er jeg opptatt av god samferdsel: Jeg har presentert våre innspill til Nasjonal Transportplan overfor samferdselsministeren. Opprusting av fylkesveier og rassikring er vesentlig for utviklinga her. «Kyst-til-marked»-satsinga vår skal løfte regionen. Staten må også bidra her – som den gjør med nybrua.

Det er Statens vegvesen som har fått brua bygget til en prislapp av over fem hundre millioner kroner.

– Gratulerer alle sammen med dagen, avslutter Kristina Hansen.

Til toppen