Nytt fylkesordførerkjede på plass

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo med nytt ordførerkjede og designer Ina Gravem Johansen møttes på Senja bibliotek.  - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) og designer Ina Gravem Johansen møttes på Senja bibliotek for overlevering av nytt fylkesordførerkjede. Foto: Hanne H. Lille/TFFK. Mandag 21. september fikk fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) overlevert det nye fylkesordførerkjedet fra designer Ina Gravem Johansen.

Fylkesordførerkjedet har tradisjonelt en sterk symbolverdi og brukes av fylkesordfører og fylkesvaraordfører ved en rekke høytidelige anledninger.

Felles historie

Det nye fylkesordførerkjede er designet og utformet av Senja-gullsmed Ina Gravem Johansen. I sitt design har hun tatt utgangspunkt i en rekke symboler og referanser som forteller om Troms og Finnmarks felles historie, samtid, identitet og potensiale.

Lokale edelstener

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo med nytt fylkesordførerkjede.  - Klikk for stort bildeDet nye fylkesordførerkjedet inneholder mye symbolikk. Foto: Hanne H. Lille/TFFK. Hovedmaterialet i kjedet er sølv, i tillegg brukes massivt gull i tre markante kjedeledd. Gullet løfter eksklusiviteten i kjedet, men har også en designmessig funksjon da det forsterker de gule nyansene i de to fylkesvåpnene. 

I tillegg brukes edelstener som er vanlig forekommende i Troms og Finnmark: røde granater og sort hematitt. Edelstenene forsterker det røde og sorte i fylkesvåpnene, samtidig som de er en identitetsmarkør og viser til ressursrikdommen som finnes i regionen. 

Kjedet er ikke støpt, men lagd for hånd av Ina Gravem Johansen og produksjonen har skjedd på miljøvennlig vis.

Til toppen