Nyttig møte med Vedum

Det sitter mange mennesker rundt et møtebord, i fokus ser vi to menn som sitter ovenfor hverandre i samtale. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i møte med den ferske finansministeren, Trygve Slagsvold Vedum (Sp) den 2. november i fylkeshuset i Vadsø. Sunniva Tønsberg Gaski  – Godt og konstruktivt møte med finansministeren, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Landets nye finansminister, Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møtte fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo tirsdag formiddag på Fylkeshuset i Vadsø. Med på møtet var, foruten følget til Vedum, de to nye fylkesrådene fra Troms og Finnmark fylkeskommune, Ronald Wærnes (Sp) og Agnete Masternes Hanssen (Ap). I tillegg møtte representanter fra administrasjonen. Vadsøs ordfører Wenche Pedersen (Ap) deltok også.

Konstruktivt

– Dette var et godt og konstruktivt møte med finansministeren, sier Mo.

Det sitter mange mennesker rundt et møtebord, i fokus ser vi en fokusert mann som prater. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i møte med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) den 2. november i Vadsø. Sunniva Tønsberg Gaski  I løpet av møtet ble oppdeling av Troms og Finnmark diskutert i tillegg til konkrete politikkutfordringer som demografi, strømforsyning, samferdsel og inntektssystem.

Det blir uttrykt fra administrasjonen at de ansatte er klare og motiverte for oppdelinga.

Dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Når det gjelder den videre prosessen med oppdeling av Troms og Finnmark fylkeskommune, så sier Mo at den begynner umiddelbart etter at saken fra administrasjonen er ferdig. Som kjent sendte kommunal- og distriktsministeren ut brev til fylkeskommunen før helga om at regjeringa innvilger oppdelingssøknaden.

– Jeg vil ha tett dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Dette for å avklare de nødvendige praktiske problemstillingene, sier fylkesrådslederen.

Etter dette møtet dro Vedum og hans følge til Vadsø videregående skole.

Her ser vi mange mennesker rundt et møtebord. - Klikk for stort bildeØvrige fra administrasjonen og fylkestingsrepresentanter var også tilstede. Sunniva Tønsberg Gaski  

Til toppen