Oppsparte midler skal komme elever og lærere til gode

Mann med bart, kledd i dress og slips, poserer foran en stor bygning. Foto.  - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde (SV). Foto: Lars Åke Andersen.– Nå er vår førsteprioritet at elever og lærere raskest mulig skal få skolehverdagen sin tilbake, uttaler fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV) i anledning avslutningen av lærerstreiken.  

Han utdyper videre at lønnsmidlene som fylkeskommunen har spart under lærerstreiken skal komme elever og lærere til gode.

– Jeg ønsker at pengene som er blitt spart skal bli i skolene. Det er viktig, og jeg tror de vil komme godt med etter et så langt undervisningsopphold. Det er klart at i en situasjon der mange har vært nesten helt eller delvis hjemme er det mye som ikke har blitt som det skal. Både sosialt og faglig. Det kan også selvsagt være andre behov som disse pengene kan gå til.

Vil ikke detaljstyre

Fylkesråd Bjarne Rohde (SV) understreker at han ikke ønsker å detaljstyre skolene med tanke på hvordan de vil benytte seg av de oppsparte midlene.

– Det er ikke realistisk å forvente at alt kan bli rettet opp, men jeg vet at vi har veldig dyktige og dedikerte lærere og elever, som vil gjøre sitt. Planen er at disse pengene skal gi litt handlingsrom til å bøte på både den faglige og sosiale læringen som er gått tapt, avslutter fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV).

I løpet av de nærmeste dagene vil fylkesråden invitere de rammede skolene, Elevorganisasjonen, samt mobbeobudet og elev- og lærlingeombudet til møter om situasjonen.

Til toppen