Orienterte om Hollendaren

En kvinne står å taler på talerstolen ved fylkeshuset i Vasdsø. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) på talerstolen ved fylkeshuset i Vadsø under fylkestingets oktobersamling 18.-21. oktober. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) holdt en orientering for fylkestinget om anskaffelse av fartøyet Hollendaren.

Torbergsen åpnet sitt innlegg slik: – Bakgrunnen for denne orienteringen er at tidligere fylkesrådsleder lovte, på svar til spørsmålet fra representant John Karlsen i fylkestinget i juni 2022, å orientere Fylkestinget om anskaffelsen av reservefartøy i Finnmark og om fylkeskommunen har kontroll på dokumentasjon og rutiner generelt i anskaffelser og kontraktsoppfølging, sa hun.

Spille med åpne kort

Fylkesrådslederen gikk også gjennom tidslinjer og hva hun selv har gjort siden hun tiltrådte i august.

– Tidligere fylkesrådsleder understreket overfor Fylkestinget at fylkesrådet ikke har noe å skjule i denne saken og at vi skal spille med åpne kort. Som fylkesrådsleder er jeg opptatt å dele den informasjonen jeg har, åpent med fylkestinget, sa Torbergsen.

Hun understreker at hun samtidig skal være en ansvarlig arbeidsgiver.

– Jeg vil svare på spørsmål, og der jeg ikke kan ikke svare, vil jeg komme tilbake med skriftlige svar til fylkestinget, sa hun.

Fylkesrådslederen snakket om prosessen rundt anskaffelsen av reservefartøy fra 2017 og fram til i dag. Hun redegjorde også for hva undertegnede har gjort når det gjelder rutiner for kontraktsoppfølgingen innenfor samferdsel, kollektiv Finnmark.

To fylkeskommuner

Torbergsen sa videre at dette er en sak som har en historikk med politiske vedtak både fra Finnmark fylkeskommune og Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Saken har fått mye oppmerksomhet i media de siste månedene. Det har jeg forståelse for, det er en lang sakshistorikk og mange vedtak. Jeg håper min orientering kan være med å opplyse saken, avsluttet fylkesrådslederen. 

Her er hele hennes orientering til fylkestinget. (PDF, 248 kB)

Internnotat - Fartøy til økt reservekapasitet i Finnmark (PDF, 204 kB).

Se opptak fra fylkestinget

Saksliste med møteplan

Til toppen